Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint kétezer fölötti új beteget regisztráltak Ukrajnában

888.hu

2020.08.30. 16:55

Nem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, vasárnapra is csaknem 2100 új beteget regisztráltak, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 119 ezret, a halálos áldozatoké pedig már 2,5 ezer fölé emelkedett – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

Az elmúlt napban 2096 új esettel 119 074-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 35 újabb halálos áldozattal 2527-re, miközben eddig 56 734-en gyógyultak meg, közülük előző nap kevesebb, mint hatszázan. Jelenleg 59 813 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1465-tel nőtt egy nap alatt. A fertőzöttek számát tekintve a járvány kezdete óta a legtöbb új beteget, 2481-at a megelőző napon, pénteken jegyezték fel.

A legtöbb új beteget, 198-at – továbbá négy újabb elhunytat – ezúttal a kelet-ukrajnai Harkiv megyéből jelentették, a második legtöbbet, 188-at és három halálos áldozatot pedig az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugati félben lévő Lviv megyéből. Utóbbiban az azonosított fertőzöttek száma 14 356-ra az elhunytaké 389-re nőtt.

A legtöbb elhunytat, kilencet viszont előző nap Ukrajna második legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben jegyezték fel. Ott az igazolt fertőzöttek száma 109 új esettel 13 093-ra, a halálos áldozatoké 202-re emelkedett.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján az azonosított fertőzöttek száma elérte a 7456-ot, újabb haláleset nem történt, így az elhunytaké 259, miközben eddig 3290-en győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter egy rádióinterjúban vasárnap biztosított afelől, hogy Ukrajna jelenleg több hónapra elegendő koronavírus-teszttel rendelkezik. Elismerte viszont, hogy több esetben magánklinikákra irányítják a tesztre jelentkezőket – írta az UNIAN ukrán hírügynökség.

Ukrajna pénteken ismét lezárta határait a külföldiek előtt egyelőre egy hónapra. Denisz Smihal miniszterelnök a határozat meghozatalakor a döntést az ukrajnai járványhelyzettel indokolta, és kijelentette, hogy a vezetés így kívánja megvédeni a lakosságot, továbbá felelősségvállalást mutatni a külföldi partnerek felé. Közölte, hogy átutazni továbbra is lehet az országon, a beutazási tilalom pedig nem vonatkozik többek mellett az Ukrajnában tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiekre, és egyes esetekben is készek kivételt tenni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére