Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint a libsik szerint nem létező kvótát éltette a brüsszeli biztos

Sümeghi Lóránt

2019.10.08. 13:12

A Földközi-tengeren felvett bevándorlók elosztására vonatkozó máltai megállapodás támogatására szólította fel Dimitrisz Avramopulosz migrációügyi biztos kedden az Európai Unió tagországait.

A görög uniós biztos leszögezte, hogy a belügyminiszterek keddi luxembourgi tanácsülése lehetőséget nyújt az EU minden állama számára, hogy nagyobb felelősséget, nagyobb szolidaritást mutasson. Kiemelte,

eseti megoldások helyett állandó rendszerre van szükség, hogy az olasz és a máltai partokra tartó hajóknak ne kelljen heteket a tengeren vesztegelniük, amíg megkapják a kikötési engedélyt.

Soros lapja, a Politico című brüsszeli hírportál értesülései szerint Bulgária, Ciprus és Görögország az ülésen arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a kelet-mediterrán útvonalra nem fordít kellő figyelmet az Európai Unió, annak ellenére sem, hogy a legtöbb menedékkérőt ismét itt regisztrálják, ráadásul emelkedő trend figyelhető meg. A három ország olyan elosztási mechanizmus elfogadását sürgeti, amely enyhítené a nyomást a túlterhelt migrációs frontországok mindegyikén, és nem csak Máltán és Olaszországon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére