Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghosszabbították a karantént Dániában

888 - MTI

2021.01.29. 06:58

Dánia február 28-áig meghosszabbítja a karantént a koronavírus korábbinál fertőzőbb variánsainak elterjedése miatt – jelentette be Mette Frederiksen dán miniszterelnök csütörtökön Koppenhágában.

 

A járványügyi intézkedések keretében

  • az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével továbbra is zárva tartanak az üzletek, a bevásárlóközpontok, az éttermek és az edzőtermek,
  • a köztereken legfeljebb öten gyülekezhetnek,
  • az iskolák továbbra is távoktatási rendben működnek, Frederiksen szerint remélhetőleg az alsóbb tagozatok még február 28-a előtt visszatérhetnek a tantermi oktatáshoz,
  • továbbra is zárva tartják a dán határokat a külföldiek előtt, beutazni csak nyomós indokkal lehet, legfeljebb 24 órával korábban készült koronavírusteszttel.

A decemberi csúcsértékekhez képest az utóbbi hetekben visszaesett a fertőzöttek, illetve a kórházban kezelt Covid-19-betegek száma, ennek ellenére az ország egészségügyi hatóságai óvatosak az először Nagy-Britanniában, majd több száz esetben Dániában is kimutatott B.1.1.7. jelű vírusmutáció miatt.

„A vírusmutációk felülírták a játékszabályokat” – mondta Frederiksen. „Az új mutáció a szigorú korlátozások ellenére is terjed” – hangsúlyozta.

A brit vírusmutációt a múlt héten az esetek 13,5 százalékában mutatták ki, a hatóságok becslései szerint ez a változat februárban válhat dominánssá Dániában.

A mintegy hatmillió lakosú Dániában a járvány kezdete óta több mint 197 208 ember fertőződött meg az új koronavírussal, a halottak száma meghaladja a kétezret.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére