Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghosszabbította Pier Antonio Panzeri fogva tartását az illetékes belga ügyészség

888.hu

2023.01.17. 19:00

Pier Antonio Panzerit, Eva Kailit, az Európai Parlament azóta leváltott alelnökét és további két gyanúsítottat december 9-én tartóztattak le a belga hatóságok bűnszervezethez tartozás, pénzmosás és korrupció vádjával.

 

A beszámoló szerint Pier Antonio Panzeri, aki jelenleg a Fight Impunity nevű, brüsszeli székhelyű civil szervezet elnöke, kedden Brüsszelben megjelent az illetékes belga ügyészég előtt.

Ügyvédje, Laurent Kennes az ülést követően arról tájékoztatott, hogy a meghallgatáson védence visszavonta a fogva tartása elleni fellebbezését. Az ügyvéd újságíróknak nyilatkozva felháborodásának adott hangot amiatt, hogy az ügynek számos részlete jelent meg a sajtóban, és azt mondta, a kiszivárogtatások alááshatják a vizsgálat hitelességét, és sérthetik a védelemhez való jogot.

Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke Strasbourgban, az uniós képviselő-testület hétfői plenáris ülésén jelentette be hivatalosan azt a január 2-án már közzétett tájékoztatását, amely szerint

a belga igazságügyi hatóságok két szocialista EP-képviselő, a belga Marc Tarabella és az olasz Andrea Cozzolino mentelmi jogának felfüggesztését kérték.

 

Közölte: a mentelmi jog felfüggesztéséről szóló kérelem az EP jogi bizottsága elé kerül, hogy javaslatot tegyen a szükséges határozat elfogadására. „A végső döntést várhatóan az EP következő, február 13-án kezdődő plenáris ülésen hozzák meg.” – jelentette ki az EP elnöke.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére