Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghökkentő kijelentést tett a német külügyminiszter: szerinte Németország háborúban áll Oroszországgal

888.hu

2023.01.25. 20:40

A német külügyminiszter szerint Európa háborúban áll Oroszországgal.

 

„Nem egymással, hanem Oroszországgal állunk háborúban. Nem szabad egymást hibáztatnunk.” – hívta fel az európai országok figyelmét a német külügyminiszter.

 

Az egymásra mutogatás nem hoz békét vagy szabadságot Ukrajnának. Azzal csak Vlagyimir Putyin orosz elnök nyerne. Kijevnek több katonai, humanitárius és pénzügyi támogatást kell biztosítanunk.”

– emelte ki Baerbock.

A zöldek politikusa elmondta azt is, hogy Ukrajnának harckocsit kell biztosítani. Pár órával később derült ki, hogy Németország Leopard 2 harckocsikat küld a megtámadott országnak – közölte a Welt.

 

A politikus ezzel veszélyes terepre lépett, ugyanis Európa és a NATO-tagállamok eddig kifejezetten ügyeltek arra, hogy még a látszatát is elkerüljék annak, hogy Oroszországgal háborúban állnak.

A német külügyminiszter nyilatkozata, miszerint a Nyugat „háborút folytat Oroszország ellen”, párosítva a német kancellár korábbi beismerésével arra vall, hogy előre eltervezett háború zajlik Moszkva ellen – írta Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdai Telegram-bejegyzésében. Zaharova Annalena Baerbock német külügyminiszternek az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén, Strasbourgban kedden elmondott beszédére reagált.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére