Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghalt a Luhanszki Népköztársaság kormányzója

Pörge Béla

2017.01.27. 22:58

Moszkva melletti lakásában elhunyt Valerij Bolotov, a kelet-ukrajnai szakadár Luhanszki Népköztársaság (LNR) elsõ vezetõje, önjelölt "népi kormányzója".
LUHANSZK, 21:28

Moszkva melletti lakásában elhunyt Valerij Bolotov, a kelet-ukrajnai szakadár Luhanszki Népköztársaság (LNR) első vezetője, önjelölt "népi kormányzója".

A hírt az RBK című orosz gazdasági lap jelentette először Bolotovhoz közeli forrásokra, valamint Alekszandr Borodajra, a Donyecki Népköztársaság (DNR) volt "miniszterelnökére" hivatkozva — írja az MTI.

Oleh Carov volt ukrán parlamenti képviselő, az LNR-t és DNR-t tömörítő Novorosszija konföderáció törvényhozásának házelnöke közölte: Bolotov felesége tudatta vele, hogy férje elhunyt Moszkva közeli házukban.

Az UNIAN ukrán hírügynökség kelet-ukrajnai hírforrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a volt szakadár vezetővel szívroham végzett, más források szerint hosszas betegségben hunyt el.

Az oroszországi születésű, katonai tapasztalattal bíró Bolotov nyíltan az új kijevi vezetéssel szembeni ellenállásra szólított fel 2014-ben, miután Viktor Janukovics volt ukrán hatalmát megdöntötték, és új, átmeneti vezetés állt fel Kijevben.

A volt szakadár vezető részt vett az ukrán biztonsági szolgálat épületeinek elfoglalásában a Luhanszki területen, majd áprilisban a szakadárok megválasztották a terület "népi kormányzójává".

Bolotov 2014 augusztusában jelentette be távozását tisztségéből, amit sebesüléssel indokolt. Az 1970-ben született férfi Moszkvába költözött, ahol állítólag az LNR-be irányuló segélyszállítmányok szervezésével foglalkozott.

Ukrán források szerint az akkor már Oroszországban tartózkodó Bolotov tavaly novemberben egy új politikai mozgalmat kezdett szervezni "Egyesítés" néven, amely a Novorosszija projekt felélesztését tűzte ki céljául, azaz a teljes elszakadást Ukrajnától és egy önálló állam létrehozását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére