Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megduplázódtak a fiatalok ellen elkövetett támadások

888.hu

2021.12.17. 20:40

Egyre több fiatalt támadnak meg és rabolnak ki bevándorló hátterű egyének, derült ki egy friss jelentésből.

Duplájára nőtt 2015 és 2019 között a kiskorúak ellen elkövetett rablások száma Svédországban. Minden harmadik esetben ezeket a rablásokat megalázó elemek is kísérték.

A tanulmány részletesebben megvizsgált, 550 olyan véletlenszerűen kiválasztott rablást, amiben a sértettek kiskorúak voltak.

A vizsgálatok során megállapították, hogy az ilyen típusú támadások több mint fele szabadban történik, és az esti órákban, 15 és 22 óra között.

Legtöbbször iskolák, bevásárlóközpontok és szórakozóhelyek közelében rabolják ki a fiatalokat, általában fülhallgatót, telefont és ruhát lopnak tőlük..

Továbbá megállapították, hogy az áldozatok 77 százaléka tehetősebb környékekről származó svéd, akiket bevándorló hátterű személyek rabolnak ki, akik társadalmilag és gazdaságilag kiszolgáltatottabb környékekről származnak.

A rablások leggyakoribb motivációja a pénzszerzés, vagy egy csoporton belüli státusz megszerzésének a módja – írta meg a V4NA.

A tanulmány foglalkozott az egyre gyakoribb megalázó rablások jelenségével is, ahol a rabláson kívül más módon is megalázzák és megsértik az áldozatot. Ez az esetek több mint harmadánál fordult elő.

A 2015-2019-ben elkövetett fiatalkorúak elleni rablással gyanúsított egyének 66 nem svéd, többségük Afrikából és Ázsiából származik.

A külföldi háttérrel rendelkező gyanúsítottak 37 százaléka külföldön született, 29 százalékuk pedig második generációs bevándorló, két külföldi születésű szülővel.

A magukat svéd származásúként definiáló elkövetők további 12 százalékának van egy szülője, aki külföldön született. A rablók mindössze 22 százaléka svéd származású. A vizsgált időszakban a női elkövetők aránya is megduplázódott, négyről nyolc százalékra emelkedett.

A legnagyobb növekedést Stockholm térségében tapasztalható.

“Gyakran 15 év alattiak a női elkövetők, és sokszor ismerik az áldozatot. A lányok által elkövetett rablások során több fenyegetést, erőszakot, és megaláztatást alkalmaznak, mint a férfiaknál”, mondta Anna Öström a Brå bűnmegelőzési tanács egyik nyomozója.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Megszólalt a Jobbik-bulin megtámadott nő: „Feldolgozhatatlan, ami történt”

Először szólalt meg az őt ért támadásról V. Anita, Szilágyi György jobbikos képviselő élettársa. A Blikknek nyilatkozva a nyíregyházi édesanya úgy fogalmazott: egyelőre képtelen feldolgozni, ami a Jobbik disznótorán történt vele. Mint mondta, heteken keresztül se éjjele, se nappala nem volt a bulin történtek után.

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Orbán újoncai: Csák, Nagy és Szalay-Bobrovniczky

Az új kormányban vannak nagy visszatérők és pár miniszteri területen újoncnak számító kormánytag is, de vajon kik ők és miért kerültek a kormányba?

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

Gyurcsány: „B***d meg Gergő, te hoztad a nyakunkra ezt az embert”

„De ha a gondolat elrontja a beszédet, akkor a beszéd megronthatja a gondolatot is.“ George Orwell idézete jutott eszembe, miközben Gyurcsány hétfői parlamenti felszólalását hallgattam és a Direkt36 által nyilvánosságra hozott baloldali belső viszályokról olvastam.

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

CPAC: a kongresszus, ahol legendák szólalnak fel

A CPAC Hungary konferenciát május 19-én és 20-án rendezik meg Budapesten. Az esemény főszónoka Orbán Viktor lesz.

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Itt a nyár, libsi, a Balatont alázd

Épphogy elérte a 20 fokot a hőmérséklet, ismét megjelentek a Balatont gyalázó cikkek. Annyira unalmasak és annyira kiszámíthatóak már a hazájukkal kezdeni semmit nem tudó balliberálisok, hogy nevetségesbe csap át a vergődésük.

Csak felfelé: a magyar gazdaság érte el a legmagasabb növekedést az EU-ban

A KSH első becslése alapján 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye 2022 első negyedévében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére