Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megdöbbentõ felmérés látott napvilágot a brit saría bíróságokról

Forisek Ádám

2018.02.06. 15:18

Nemrégiben kikerült egy friss felmérés, amely a brit kormány honlapján is megtekinthetõ. 48 oldalon keresztül tárgyalják a saría bíróságok szigetországon belüli helyzetét, és bizony olvashatunk egészen döbbenetes dolgokat a dokumentumban.
LONDON, 15:18

Nemrégiben kikerült egy friss felmérés, amely a brit kormány honlapján is megtekinthető. 48 oldalon keresztül tárgyalják a saría bíróságok szigetországon belüli helyzetét, és bizony olvashatunk egészen döbbenetes dolgokat a dokumentumban.

A belügyminisztérium által készített felmérésben többek között az olvasható, hogy a brit kormány gyakorlatilag nem tudja, mennyi saría tanács működik Angliában és Walesben. Erről mindössze csak becsült adatok vannak, valószínűleg 30 és 85 közé tehető a saría bíróságok száma. Legtöbbjük olyan központi városban működik, mint London, Birmingham, Bradford vagy Dewsbury.

A jelentés szerint a házasságok kérdésében például az segítheti elő a saría törvénykezés beolvasztását a polgári törvénykezésbe, ha az állam beavatkozna, pusztán azért, hogy utána az imámok lehessenek a döntéshozók.

Az írók azonban általánosságban is felvetik a kvázi törvényes státusz megadását a saría bíróságoknak.

A módosított szabályozás elfogadja és legitimálja a párhuzamos jogrendszer létezését, mindeközben azonban a saría bíróságok határozatai nem lennének hatással a polgári törvényekre.”

Érdemes megemlíteni, hogy a dokumentum határozottan ellenzi a saría bíróságok betiltását, mivel akkor ezek a szereződések illegalitásba vonulnának, és a hatóságok orra alatt végeznék tevékenységüket. Érvelésnek remek, ám a tanulság ettől függetlenül félelmetes: ténylegesen elindult Nagy-Britannia iszlamizálódása.

A jelentés kritikusai ugyanakkor azt kifogásolták, hogy teológiai irányt vett a vizsgálat – ehelyett inkább független nőjogi és családjogi szakértők bevonását szorgalmazzák, hogy felderíthessék, a saría önkényes törvénykezése milyen módon sérti a törvény előtti egyenlőséget és az emberi jogokat.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére