Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megállnak a brüsszeli brexittárgyalások a fertőzés miatt

MTI - 888.hu

2020.11.19. 18:56

Rövid időre felfüggesztették az Európai Unió és az Egyesül Királyság közötti kereskedelmi kapcsolatokról folyó brüsszeli tárgyalásokat az uniós tárgyalódelegáció egyik tagjának pozitív koronavírustesztje miatt – közölte az Európai Bizottság főtárgyalója csütörtökön.

 

Michel Barnier Twitter-üzenetében arról számolt be, hogy csapata egyik tagjának fertőzöttsége miatt a brit tárgyalóküldöttség vezetőjével, David Frosttal közösen úgy döntött, ideiglenesen felfüggesztik a legfelsőbb szintű megbeszéléseket.

A tárgyalások alacsonyabb szinten, az iránymutatások teljes tiszteletben tartásával folytatódnak”

– közölte.

David Frost üzenetében hangsúlyozta, hogy a tárgyalódelegációk tagjainak egészsége az első, egyúttal köszönetet mondott az Európai Bizottság azonnali segítségnyújtásáért és támogatásáért.


Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről hétfőtől folytak a tárgyalások Brüsszelben, az előző heti londoni megbeszéléseket követően.


Barnier a londoni tárgyalások után „nagyon súlyosnak” nevezte a fennmaradt nézetkülönbségeket, főleg az egyenlő versenyfeltételek és a halászat szabályozásának ügyében. Burkoltan utalt arra is,

nem biztos, hogy meg tudnak majd állapodni Londonnal, és közölte: az EU „minden forgatókönyvre felkészült”.

Frost a Twitteren közzétett bejegyzésében közölte, hogy van ugyan előrelépés, de bizonyos központi jelentőségű ügyekben változatlanul „erősen széttartanak a nézetek”.

Az Egyesült Királyság január 31-én kilépett az Európai Unióból. Távozásának napján 11 hónapos, vagyis december 31-éig tartó átmeneti időszak kezdődött azzal a céllal, hogy legyen idő a megállapodásra a majdani kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeiről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére