Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még zajlanak a tárgyalások Dánia és Ausztria között az új migránstáborról

Bertha László

2018.08.29. 06:54

Továbbra is zajlanak a tárgyalások az elutasított menedékkérõknek szánt, az Európai Unión kívül elhelyezkedõ tábor létrehozásáról Dánia és Ausztria között - közölte Inger Stojberg dán bevándorlási és integrációs miniszter.
KOPPENHÁGA, 06:54

Továbbra is zajlanak a tárgyalások az elutasított menedékkérőknek szánt, az Európai Unión kívül elhelyezkedő tábor létrehozásáról Dánia és Ausztria között – közölte Inger Stojberg dán bevándorlási és integrációs miniszter.

Stojberg részleteket mellőzve a dán törvényhozás európai ügyekért felelős bizottságával tudatta: a legnagyobb kihívás abban rejlik, hogy olyan országot találjanak, ahol egy ilyen központot el lehet helyezni. Hozzátette: az idén már nem valósul meg a terv. Mindazonáltal leszögezte:

távozniuk kell azoknak, akiknek nincs joguk a skandináv országban tartózkodni."

A miniszter nyomatékosította, hogy többet azért nem tud mondani, mert a tárgyalások még zajlanak.

Stojberget annak nyomán kérdezte a tervekről a parlamenti bizottság, hogy Lars Lokke Rasmussen dán kormányfő júniusban bejelentette a tábor létrehozására vonatkozó szándékát, a bizottság pedig tudni akarta, hol tartanak az elképzelés megvalósításával.

Rasmussen júniusban még azt állította, hogy a tervek meglehetősen előrehaladott állapotban vannak, a tábort egy a migránsok körében nem túl vonzó célországban állítanák fel. A dán miniszterelnök nem említette, hogy Sebastian Kurz osztrák kancelláron kívül kikkel folytat megbeszélést a projektről. A tervek megvalósításába még az idei év vége előtt belefoghatnak – tette hozzá a bizakodóan nyilatkozó Rasmussen.

A dán rendőrség márciusi becslései alapján 956 elutasított menedékkérő tartózkodik az országban – írja az MTI.

Dánia 1973 óta az Európai Unió tagja. Koppenhágának az 1992-ben megkötött edinburghi megállapodás adott lehetőséget arra, hogy külön utakon járjon az uniós szinten eldöntött igazság- és belügyi kérdésekben. A dánok azt követően kapták meg a kimaradás lehetőségét (opt-out), hogy egy népszavazáson elutasították az uniós intézmények alapjait lerakó maastrichti szerződést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére