Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még több globalizációt szeretnének a G20-as pénzügyminiszterek

Bertha László

2017.10.14. 08:58

A G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei védelmükbe vették a globalizációt a kétnapos washingtoni tanácskozásuk pénteki zárónapján.
WASHINGTON, 08:58

A populizmus világméretű terjedésével és a Donald Trump vezette amerikai kormány törekvéseivel szemben a G20-as csoport pénzügyminiszterei és jegybanki elnökei védelmükbe vették a globalizációt a kétnapos washingtoni tanácskozásuk pénteki zárónapján.

A világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót tömörítő országcsoport pénzügyi vezetői nem adtak ki záró dokumentumot, de Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter kijelentette, hogy ő és kollégái egységesek azon elkötelezettségükben, hogy elősegítik a nagyobb növekedést ösztönző gazdasági kezdeményezéseket, ugyanis a nagyobb növekedés szükséges az országokon belüli jövedelemkülönbségek növekedése elleni küzdelemhez és a globális stabilitás megteremtéséhez.

Schäuble szerint hiba a globalizáció elutasításaként értelmezni a brit népszavazást, amelynek eredményeképpen az ország kilép az Európai Unióból, vagy hogy az amerikai nép Donald Trumpot választotta elnöknek, vagy hogy bejutott a német parlamentbe a CDU/CSU pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) párt, miközben Angela Merkel német kancellár a korábbinál kisebb többséggel kerül ismét hatalomra.

A G20-as megbeszélések bevezetésként szolgáltak a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűléséhez. A két globális intézmény tisztségviselői is azt mondták a G20-as csoport pénzügyi vezetőinek: fontos, hogy minden ország akarja a gyorsabb gazdasági növekedést.

Az ember gyakran úgy érzi, hogy az egyre több szálon összekapcsolódó világ valójában szétesőben van, és az egyes országok és népek el akarnak távolodni egymástól”

– mondta Jim Yong Kim, a Világbank elnöke.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint a világgazdasági növekedés egyre nagyobb lesz, és várhatóan hat év múlva eléri valaha mért rekordját.

Ez jó esélyt nyújt arra, hogy megszilárdítsuk a válságból való kilábalást, és javára fordítsuk azoknak is, akik eddig nem élvezték az előnyeit”

– mondta a Valutaalap és az IMF közgyűlését megnyitó beszédében.

A színfalak mögötti megbeszéléseken az Egyesült Államok ellentétbe került több fontos kérdésben a két nagy globális hitelező intézménnyel. A Trump-kormány például elutasítja a Világbank azon kérését, hogy több pénz szükséges hitelprogramjainak finanszírozásához – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére