Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még több embert gyilkoltathat le a Fülöp-szigeteki elnök

Tóth Dalma

2016.09.19. 18:58

Nem rég küldte el Obama elnököt a k888rva anyjába, most pedig több idõt kér, hogy folytathassa a drogbizniszben érdekeltek öldöklését.
MANILA, 18:58

Nemrég küldte el Obama elnököt a k888rva anyjába, most pedig több időt kér, hogy folytathassa a drogbizniszben érdekeltek öldöklését.

Rodrigo Duterte még több időt kért a drogok elleni harchoz, mivel nagyon sok ember érintett a drogkereskedelemben és "nem lehet mindenkit megölni."

Duterte még májusban nyerte meg a választásokat, amikor is azt ígérte, hogy hat hónapon belül leszámol az illegális drogkereskedelemmel.

Nem vettem észre addig amíg elnök nem lettem, hogy az országban mennyire súlyos és komoly probléma a kábítószer jelentette fenyegetettség"

– mondta a 71 éves elnök.

Ahhoz, hogy az elkezdett "munkát" befejezhesse, az elnök szerint még több időre lesz szükség. Duterte úgy véli, hogy a drogbiznisz leszámolása talán még hat hónapot vesz igénybe, de nem tudja pontosan.

Annak ellenére, hogy mindet meg szerettem volna öletni, nem tudom, mert a következő jelentés ilyen vastag lenne"

– mondta az elnök, arra az utolsó jelentésre utalva, ami az olyan magas hivatali beosztásban lévő vezetők neveit tartalmazta, akik érintettek a drogkereskedelemben.

A rendőrség tájékoztatása szerint 1 105 kábítószer-kereskedelemben vagy fogyasztásban érdekelt személyt öltek meg mióta Duterte májusban átvette az elnöki posztot.  A további másik 2 035 áldozattal ismeretlen tettesek végezhettek, amolyan polgárőrök, akiket Duterte bátorított fel, amikor megkérte a lakosságot, hogy segítsenek leszámolni a bűnözőkkel.

A Duterte által hirdetett leszámolást többen is kritizálták az önkényes emberölések miatt, többek között az Egyesült Államok, az Európai Unió és az ENSZ, de az elnök visszautasította a vádakat.

Duterte a kampányban még azt mondta, hogy akár 100 000 ember is megölhetnek a leszámolások során.

A Manila-öbölben meg fognak hízni a halak, mert oda fogom bevágni az összes bűnözőt"

– ígérte a kampányában Duterte, úgy látszik nem viccelt.

Korábban Duterte Davao városának volt a polgármestere, ahol bár megkérdőjelezhető eszközökkel, de mondhatni rendet tett. Vezetése alatt az egyik legdurvább városból az egyik legbiztonságosabb lett Davao. A mostani elnök polgármesterként leszámolt a bűnözőkkel, nem kímélve senkit. Este 9 után bezárnak a karaoke bárok, kiskorúak este 10 után nem léphetnek kísérő nélkül az utcára, éjjel 1 óra után pedig sehol sem lehet alkoholt vásárolni. A bűnözés jelentősen visszaszorult a városban.

Duterte büszke az eredményeire. Amikor a Human Rights Watch egyik jelentésében azt írta, hogy Duterte 700 embert öletett meg, csak annyi kommentet fűzött hozzá, hogy volt az 1700 is.

A szabad szájú elnök már többször a média figyelmébe került a kijelentéseivel. Amikor Ferenc pápa a Fülöp-szigetekre látogatott és hatalmas káosz okozott a fővárosi közlekedésben, azt mondta, hogy "A ku888va anyját a pápának".  Obama amerikai elnököt egy prostituált fiának nevezte, az ENSZ főtitkárt Ban Ki Munt pedig bolondnak.

A kritikák ellenére Duterte tovább folytatja a leszámolást, ami még nagyobb népszerűséget hoz neki a közvélemény-kutatások szerint. Az elnök azt szeretné megelőzni, hogy az országa egy "narkós állam" legyen.

(TheGuardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére