Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még mindig nincs vége: újabb áldozat Romániában

888.hu

2015.11.09. 13:15

Hétfõre virradóra újabb két sérült vesztette életét a bukaresti diszkórobbantás áldozatai közül.
BUKAREST, 13:10

Hétfőre virradóra újabb két sérült vesztette életét a bukaresti diszkórobbantás áldozatai közül.

A sérültek egy részét külföldre szállították. A külföldi gyógykezelést eddig 35 sérült családja igényelte, őket a román légierő, és a NATO különgépei szállították Belgiumba, Hollandiába, Ausztriába, Izraelbe, Németországba, Nagy-Britanniába és Norvégiába. A tervek szerint Magyarországra is szállítottak volna sérülteket, azonban vasárnap nem érkezett egy sérült sem.

A külföldre szállítás közben négy súlyos sérült életét vesztette. Hétfőre virradóra pedig egy tel-avivi kórházban vesztette életét egy fiatal lány. Az Izraelben meghalt áldozat fotóriporter volt. A baleset után barátai megnyitották utolsó kiállítását, ahol helyette csak édesanyja tudott megjelenni.

A bukaresti kórházban még mindig 83 sérültjét ápolják a tragédiának, közülük 15-nek válságos az állapota. A román kormány 460 ezer forintnyi támogatást ad a sérültek családjainak a lábadozás idejére. Azoknak, akik a külföldi gyógykezelést választják, havi 7500 eurós támogatást nyújtanak.

Iohannis a tüntetőkkel?

A tragédia után néhány nappal vonultak utcára a román kormányt megbuktatni kívánó tüntetők. Tervük azóta sikerült is.

Az elmúlt öt napban azonban szinte semmiféle előrelépés nem történt az új kormány alakításában. Klaus Iohannis államfő egyeztetni kezdett a parlamenti pártokkal, hogy megalakulhasson az új kormány, de senki nem nevezett meg kormányfőjelöltet, így csak az dőlt el, hogy vagy előre hozott választások, vagy szakértői kormány lesz Romániában.

A tüntetők azonban továbbra is Bukarest utcáin várják a politika megújulását. Az egyetlen politikus, akit elfogadnak, az az államfő. Azt is követelték, hogy Iohannis menjen ki közéjük és hallgassa meg álláspontjukat.

Az államfő vasárnap este testőrei kíséretében ki is ment a tüntetők közé, azonban a védelmezők gyűrűjében nem nyílt lehetősége elmélyült beszélgetést folytatni a tüntetők követeléseiről.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére