Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még júliusban is korlátozások között élhetnek a „különutas” svédek

888.hu

2021.06.03. 18:00

BezzegSvédországban elhitték, hogy nem kellenek korlátozások, mert az emberek „fegyelmezettek”. Aztán valahogy mégiscsak rájöttek, hogy nem akkora buli ez a vírus, úgyhogy amikor mi már nyitunk, ők még korlátozások közepette élik az életüket.

 

A világon mindenhol korlátozásokkal igyekezték lassítani a járvány terjedését, Svédország azonban különutas járványkezelést alkalmazott. A szabályok helyett tanácsokat osztogattak, és az emberek felelősségérzetére alapoztak. Persze idővel rájöttek, hogy ez egy baromság, és túl sok a halott, mégiscsak kellene tenni valamit. Svédország csak az idejét vesztegette azzal, hogy elbagatellizálta a járványkezelést, ugyanis amíg hazánkban már szinte teljes életet élhetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, addig a svédeknek a nyaruk is rámegy majd a lépcsőzetes nyitásra.

A stockholmi vezetés egy ötlépcsős program keretében kívánja leépíteni a korlátozásokat a nyár folyamán.

Az első intézkedések között szerepel, hogy keddtől engedélyezik a nyolc főt meghaladó társasági összejöveteleket, illetve rendezvényeket.
Beltéren legfeljebb ötven, szabad levegőn pedig ötszáz vendéget, illetve nézőt engedélyeznek. Szabadtéri sportrendezvényeken maximum 150-en vehetnek részt.
Az éttermek két órával tovább, este fél tizenegyig tarthatnak nyitva, de egy asztalnál legfeljebb négyen foglalhatnak helyet. A kormány tervei szerint amennyiben a járványügyi helyzet kedvezően alakul, a lazítások második körét július 1-jén jelenthetik be.

Mindeközben egyébként a svéd parlament alkotmányügyi bizottsága mondta ki, hogy

Svédország balközép kisebbségi kormánya több vonatkozásban is kudarcot vallott a koronavírus-járvány kezelésében.

A kormány túl lassú volt a tesztelési és a fertőzési láncolatok nyomon követésében, csődöt mondott az idősek védelmét illetően, és nem tudta egyértelműen elhatárolni az országos és a helyi hatóságok hatásköreit.

De beszélhetünk a finoman szólva is diktatórikus vakcinázási módszerükről is, az oltásra jelentkezők ugyanis nem tudhatják meg, hogy milyen típusú vakcinát kapnak, amikor elmennek az oltópontra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére