Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meg akarták állítani a migrációt, ezért most börtönbüntetést kaptak

Horváth József György

2019.08.29. 19:40

Hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Franciaországban az Indentitárius Nemzedék (GI) nevű szervezet három vezetőjét, akik azzal a céllal torlaszolták el 2018 tavaszán a francia-olasz határon lévő Échelle-hágót, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.

A GI 24 éves elnökét, Clément Gandelint, szóvivőjét, a 26 éves Romain Espinót és egyik fő szervezőjét, a 29 éves Damien Lefevre-t továbbá kétezer euró bírság megfizetésére is kötelezte a bíróság, valamint öt évre eltiltotta őket a közügyektől. Ügyvédjük, Pierre-Vincent Lambert jelezte, hogy ügyfelei fellebbeznek a bíróság döntése ellen.

Fotó: AFP

A bíróság a bűncselekmények súlyosságával, a közrend jelentős megzavarásával és a gyanúsítottak büntetett előéletével indokolta a letöltendő szabadságvesztés kiszabását.

A francia Alapokban található Gap büntetőbírósága a szabadságvesztésen kívül a szervezetet 75 ezer eurós – a lehető legmagasabb – pénzbüntetéssel sújtotta.

Fotó: AFP

Az Indentitárius Nemzedék mintegy száz aktivistája 2018. április 21-én azért ment fel az illegális bevándorlók stratégiai átkelő pontjának tekintett hágóba, hogy azt jelképesen lezárja, és onnan bírálja „a hatóságok gyávaságát”. A többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is voltak.

Fotó: AFP

Az aktivisták hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból „jelképes határt” húztak fel, hogy jelezzék az esetleges bevándorlóknak, hogy „a határ zárva, és haza kell térniük”. A hegyoldalon egy óriási transzparenst feszítettek ki, amelyen vörös alapon fehér betűkkel ez az üzenet volt olvasható angolul.

Fotó: AFP

„Ha a migránsok mégis át akarnak kelni, hívni fogjuk a csendőrséget. Azután az igazságszolgáltatás teszi majd a dolgát” – közölték akkor a szervezet tagjai a francia sajtóval.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére