Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meg akarják óvni a "felvilágosult" hallgatókat az erõszakos Shakespeare-tõl

Nagy Gábor

2017.10.20. 11:30

Nagy-Britannia egyik tekintélyes egyetemének véleményvezérei szerint Shakespeare mûvei néhol túl erõszakosak, ezért a "kifogásolt" részektõl meg akarják óvni a hallgatókat.
CAMBRIDGE, 11:30

Nagy-Britannia egyik tekintélyes egyetemének véleményvezérei szerint Shakespeare művei néhol túl erőszakosak, ezért a "kifogásolt" részektől meg akarják óvni a hallgatókat. (via)

Néhány "felvilágosult" hallgatót (akik a napjuk jelentős részében nem tudnak mit kezdeni magukkal) meg kell óvni William Shakespeare műveitől – legalábbis a "haladó kultúra" véleménydiktátorai szerint. Azok ugyanis potenciálisan zavaró témákat tartalmazhatnak.

A Cambridge-i Egyetem irodalom tanszékének tanárai jegyzeteikben a Shakespeare műveiben található erőszakos jelenetekre figyelmeztetnek, mert meg akarják védeni az irodalom szakos hallgatókat. A zavaró tartalmú Shakespeare-drámák, -tragédiák között megtalálhatjuk például a Titus Andronicust és a Tévedések vígjátékát is.

Az óvatosság köntösébe bújtatott liberális kultúrnácizmust azonban nem mindenki értékeli az egyetemen.

David Crilly, a Cambridge-i Shakespeare Fesztivál művészeti igazgatója szerint, ha egy irodalom szakos hallgató nem szembesül mondjuk a Titus Andronicus erőszakosabb jeleneteivel, akkor annak nem szabad irodalmárnak lenni.

Mary Beard, az egyetem tanára szerint pedig a hallgatókat arra kell bátorítani, hogy a "kifogásolt" jelenetekkel szembenézzenek. Akkor is, ha az erőszakkal nehéz szembesülni.

Az egyetem az ügyben úgy védekezett, hogy a jegyzetekben található figyelmeztetéseket az oktatók teszik bele, a saját belátásuk szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány letartóztatással „ösztönözte” volna az orvosokat, nem béremeléssel

Gyurcsány letartóztatással „ösztönözte” volna az orvosokat, nem béremeléssel

Olvasom Gyurcsány legfrissebb könnyhullatását a szerződésüket alá nem író egészségügyi dolgozók miatt, és azonnal friss levegő után kapkodva már nyitottam is az ablakot.

Budai: Czeglédy Csaba újra „trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza a bírósági ügyét

Budai: Czeglédy Csaba újra „trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza a bírósági ügyét

A vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek – közölte Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő.

Az egészségügyi dolgozók több mint 95 százaléka aláírta az új szerződését

Vége a hisztinek: hiába írták meg hergelés céljából az ellenzéki propagandalapok, hogy nem lesz orvos és szakápoló az intenzív osztályon, a valóság ezzel szemben az, hogy csekély számban mondtak fel a Szent Imre Kórházban és országosan is.

Csaknem 115 ezer adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra

Az eddig a gyártó által Magyarországra szállított dózisok mennyisége meghaladja a 850 ezret.

Az oltással a fő cél megakadályozni a súlyos, szövődményes eseteket

Az oltással a fő cél megakadályozni a súlyos, szövődményes eseteket

A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a fertőzöttek kórházba kerülését. Erre valamennyi védőoltás képes – közölte Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére