Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a kommunista gerillák is megijedtek az iszlamistáktól a Fülöp-szigeteken

888.hu

2017.06.17. 19:58

Elképzelhetõ, hogy a Fülöp-szigeteki kommunista felkelõk beszüntetnék a harcot a kormányerõk ellen, amíg Rodrigo Duterte elnök csapatai az iszlamista felkelõk ellen küzdenek Mindanao szigetén.
MARAWI CITY, 19:58

Elképzelhető, hogy a Fülöp-szigeteki kommunista felkelők beszüntetnék a harcot a kormányerők ellen, amíg Rodrigo Duterte elnök csapatai az iszlamista felkelők ellen küzdenek Mindanao szigetén.

A Fülöp-szigeteki Nemzeti Demokratikus Front (NDFP), amely a helyi kommunista pártot (CPP) képviseli az ország parlamentjében, béketárgyalásokat kezdeményezett a kormánnyal. Az NDFP kijelentette, hogy a kormány mellett áll az iszlamisták elleni harcában, ugyanis az Iszlám Állam is megvetette a lábát a délkelet-ázsiai országban – írja az Anadolu hírügynökség.

Az NDFP így azt tanácsolja a kommunista felkelőknek, hogy szüntessék be támadásaikat a kormánycsapatok ellen, amíg azok az iszlamistákkal küzdenek. Ezenfelül a párt átnyújtott egy listát is a manilai kormánynak, amelyen olyan személyek és szervezetek vannak feltüntetve, amelyek támogatják az Iszlám Állam helyi erőit. Az erről szóló közleménybe azért sikerült belecsempészni egy kis marxista propagandát is, ugyanis az ISIS helyi tevékenységét "reakciós erőknek" nevezték, amelyet az "imperialista Egyesült Államok és a CIA, valamint más külföldi entitások támogatnak".

Rodrigo Duterte elnök egyébként korábban, május végén már felkérte a kommunista gerillákat és egyéb, nem szélsőséges muszlim szakadár csoportokat, hogy csatlakozzanak a kormányhoz az Iszlám Állam helyi csoportja, a Maute-csoport elleni harchoz. Az ajánlatot még csábítóbbá kívánta tenni azáltal, hogy a kormánykatonáknak járó zsoldot ígért a csatlakozóknak.

A kommunista gerillák a 70-es évek óta harcban állnak a mindenkori központi kormánnyal. Egyes becslések szerint 30 000 halottat eredményezett eddig a felkelés, amelyet egyesek a legrégebb óta tartó, ma is aktív felkelésnek tartanak.

Az iszlamista felkelés központja Marawi City-ben található. Becslések szerint 300-an haltak meg a harcokban.

Duterte szerint nemcsak az Iszlám Állam helyi hívei robbantották ki a konfliktust, hanem a Közel-Keletről is érkeztek iszlamista veteránok a Fülöp-szigetekre – írja a Reuters.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére