Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mecsetet akartak csinálni a muszlimok egy olasz kápolnából, Salviniék pofára ejtették õket

Forisek Ádám

2018.10.30. 15:12

Ahelyett, hogy engedte volna mecsetté alakítani az épületet, a Liga lombardiai vezetõje inkább azt hangsúlyozta, hogy Olaszországban a keresztény kultúrát meg kell védeni.
BERGAMO, 15:12

Ahelyett, hogy engedte volna mecsetté alakítani az épületet, a Liga lombardiai vezetője inkább azt hangsúlyozta, hogy Olaszországban a keresztény kultúrát meg kell védeni.

A lombardiai Bergamóban árverésre bocsátottak egy épületet, amely korábban kórházkápolnaként funkcionált. Végül egy muszlim szervezet adta a legjobb árajánlatot az épületért, terveik szerint mecsetté alakították volna a kápolnát.

Lombardia önkormányzata azonban megakadályozta a cserét. A régió vezetője, Attilio Fontana (aki a Matteo Salvini belügyminiszter nevével fémjelzett Liga tagja) egy 2004-es törvényre hivatkozva avatkozott közbe. Ez a törvény ugyanis lehetővé teszi az adásvétel felfüggesztését, amennyiben kulturális helyszínről van szó.

Fontana szerint ezen jogával fog élni a lombardiai kormányzat, és mivel elsődleges céljuk a kereszténység védelme Olaszországban, nem lesz helye fellebbezésnek.

Én soha nem bocsátottam volna eladásra a kápolnát. Döbbenetes, hogy a kórház vezetése nem értette meg, milyen érzékeny kérdésről van szó."

Fontana fel is vette a kapcsolatot a város keresztény gyülekezetével, hogy ismertesse velük mindazon lépéseket, amelyet a lombardiai vezetés a kápolna megvédése érdekében tesz.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére