Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

May: elmúltak azok az idõk, amikor más országokat rohantunk le

Bertha László

2017.01.27. 08:28

A brit miniszterelnök a "liberális intervenció" doktrínáját elutasítva leszögezte, hogy elmúlt már az az idõ, amikor az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok más országokat rohant le "nemzetépítés" céljából.
PHILADELPHIA, 08:28

A brit miniszterelnök a „liberális intervenció” doktrínáját elutasítva leszögezte, hogy elmúlt már az az idő, amikor az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok más országokat rohant le „nemzetépítés” céljából.

Theresa May – aki pénteken Donald Trumppal találkozik Washingtonban – csütörtökön látogatást tett, valamint beszédet mondott a republikánus törvényhozók philadelphiai tanácskozásán. Beszédét többször tapssal szakították félbe – áll az MTI összefoglalójában.

A brit miniszterelnök a „liberális intervenció” doktrínája kapcsán elmondta, hogy elmúlt már az az idő, hogy más országokat rohanjanak le az USA-val karöltve. A két nemzet kapcsolatát különlegesnek nevezte, majd leszögezte, hogy egy erős Egyesült Államok képes vezetni a világot, de ehhez szüksége van a szövetségeseire:

közös a felelősségünk a vezetésben, mert ha hátralépünk és más lép előre, az rossz lesz Amerikának, Nagy-Britanniának és a világnak is.”

May beszédében hangsúlyosan beszélt arról is, hogy az Egyesült Királyág és Donald Trump Amerikájának küldetése, hogy ellenálljon a „Nyugat hanyatlásának”, mellyel Oroszország, Kína és India fenyeget. A Vlagyimir Putyin irányította Oroszország kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott, hogy

amikor Oroszországról esik szó, bölcs dolog ebben is Reagan elnök példáját követni, aki Mihail Gorbacsovval folytatott tárgyalásain azt az elvet követte hogy „bízz de ellenőrizz”. Putyin elnökkel kapcsolatban az a tanácsom, hogy „működj együtt, de légy elővigyázatos”

A brit miniszterelnök elutasította a „múlt kudarcot vallott politikáját”, azonban arra kérte az amerikaiakat, hogy ne vonuljanak vissza, az ENSZ és a NATO igenis fontos szervezetek. May szerint, ha kell, közbe kell lépnie a Nyugatnak, de többé nem szabad részt vennie „nemzetépítésben”.

Beszédében kifejtette, hogy a radikális iszlám a világot érő egyik új fenyegetés, Irán pedig „rossz befolyással van” a közel-keleti térségre, és Trumphoz hasonlóan amellett érvelt, hogy a Nyugatnak össze kell fognia Oroszországgal a szíriai helyzet rendezése érdekében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére