Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Matteo Renzi és az apja korrupciós botrányba keveredett

Bokor Gábor

2017.03.02. 18:28

Az ügyészség szerint Matteo Renzi apja a politikus fia nevében és pénzért cserébe ígért sikert egy jelentõs állami közbeszerzési pályázaton részt vevõ vállalkozónak.
RÓMA, 18:28

Az ügyészség szerint Matteo Renzi apja a politikus fia nevében és pénzért cserébe ígért sikert egy jelentős állami közbeszerzési pályázaton részt vevő vállalkozónak.

Napok óta hangos az olasz sajtó az ország egyik legkomolyabb botrányától. Az elemzők szerint a Matteo Renzi apját és rajta keresztül a volt miniszterelnököt is közelről érintő korrupciós ügy a lehető legkényesebb belpolitikai pillanatban robbant ki. Az ügy a lehető legrosszabbkor jött a volt kormányfőnek, hiszen Renzi a baloldali Demokrata Párt (PD) április 30-i főtitkárválasztására és a visszatérésre készül.

Szerdán korrupció miatt vettek őrizetbe egy Alfredo Romeo nevű vállalkozót, akit azzal gyanúsítanak, hogy az olasz közigazgatási beszerzési hivatal egyik tetemes összegű, 700 millió eurót érő pályázatának megszerzése érdekében nagy mennyiségű csúszópénzt fizetett a hivatal vezetőinek. Romeonak számos közös ismerőse van Tiziano Renzivel, a volt kormányfő édesapjával – írja az MTI.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a tavaly decemberben lemondott miniszterelnök apja befolyást gyakorolt a közbeszerzési pályázatra, és ezért cserébe pénzt is elfogadott. Többek között kiderült az is, hogy a vállalkozó hatvanezer euróval, közel húszmillió forinttal támogatta Matteo Renzi alapítványát.

A vizsgálat szerint az ügyben érintett még Luca Lotti jelenlegi sportminiszter is, aki Matteo Renzi egyik legközelebbi munkatársának számít. Az ügyészség szerint az állami pályázatra vonatkozó bizalmas információkkal segítette a vállalkozót.

Az ellenzéki pártok, mint az Öt Csillag Mozgalom (M5S) felszólították Matteo Renzit, hogy tisztázza, mennyit tudott az ügyről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére