Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mától kinyithatnak az edzőtermek és uszodák Szlovéniában

888 - MTI

2021.01.04. 15:20

A szlovén kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos döntése szerint hétfőtől szigorú feltételek mellett kinyithatnak az edzőtermek és az uszodák az országban – közölte a helyi sajtó.

A sportlétesítmények használatához nem követelik meg a negatív PCR-tesztet, de egyszerre csak annyian tartózkodhatnak bent, hogy 50 négyzetméterre legfeljebb egy fő juthat, és tartaniuk kell egymás között az ötméteres távolságot.

Az uszodákban is be kell tartani ezt a járványügyi szabályt, azzal, hogy csak minden második sávot használhatják az úszók.

Január 1-jétől a sípályák is kinyithattak, de a felvonók használatához 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatni.

Az élsportolók a korlátozások ellenére eddig is használhatták a sportlétesítményeket, és részt vehettek versenyeken, de most a számukat növelték.

Szlovéniában vasárnap 744-gyel, 125 812-re nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 35 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 2838-ra emelkedett. A koronavírusos betegek közül 1209-en vannak kórházban, 194-en intenzív osztályon.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt 24 órában 361 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta a fertőzöttek száma ezzel elérte a 213 319-et. Vasárnap 54 beteg halt bele a fertőzés szövődményeibe, a járvány halálos áldozatainak száma 4126-re emelkedett. Kórházban 2453 beteget ápolnak, közülük 196-an vannak lélegeztetőgépen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére