Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marxista-leninista szervezet indította el az amerikai szobordöntési káoszt

Vincze Viktor Attila

2017.08.23. 17:28

Az ötvenes években megalapított szélsõbaloldali Workers World Party, azaz a Munkások Világpártja aktivistái döntötték le az elsõ szobrot az azóta Amerika-szerte fertõzésként terjedõ, és szinte minden történelmi emléket elpusztítani akaró új "kulturális forradalom" során Durham városában. Döbbenetes módon úgy tûnik, hogy az amerikai fekete kommunista aktivistákhoz még nem jutott el a hír: a kommunizmus kísérlete eddig a világon mindenhol kudarcba fulladt.

Az amerikai liberális média hőse lett Takiyah Thompson, az a 22 éves főiskolai hallgató, aki társaival elsőként kezdett neki az észak-karolinai Durham városában a konföderációs katonaáldozatoknak emléket állító szobor ledöntésének.

Összenő, ami összetartozik – mondhatnánk innen Magyarországról azzal kapcsolatban, hogy mint kiderült, az amerikai balliberális média szobordöntő hősei az egyik legdurvább amerikai kommunista szervezetnek, a Munkások Világpártja nevű maoista, Észak-Koreát támogató társaságnak a tagjai. 

A fekete emberi jogi aktivista, Takiyah Thompson – aki a szobordöntést a Clinton család legnagyobb örömére elkezdte, kötelet tekerve a szobor köré – annak a marxista-leninista Workers World Party nevű csoportnak a tagja, amely gyakran támogatja az erőszakot és a bűnözést. Az 1959-ben alapított párt most sem tagadta meg önmagát.

Amikor arról kérdezték őket, hogy miért döntöttek a szerintük nem megfelelő üzenetet hordozó emlékmű ledöntése mellett, akkor azt válaszolták:

Az az elnyomott emberek joga, hogy kiválasszák harcuk formáját a kapitalista elnyomás ellen. A durhami akció szervezői és tüntetői világos üzenetet küldtek: csak a mozgósított emberek ereje szüntetheti meg a fehér fölényt."

Takiyah Thompson büszkén számolt be a szobordöntésről a pártja vörös csillagokkal ékesített lapja számára:

A cselekvés tervezése akkor kezdődött, amikor éppen hazafelé tartottunk a marxista iskolából, és kaptunk egy telefonhívást, hogy a Demokrata Párt utcai tiltakozó akciót szervez a charlottesville-i tüntetésen elgázolt aktivista miatt. [...] Nagyon jó volt, hogy ledöntöttük a szobrot, mert így megéreztük, hogy együtt mennyire erősek tudunk lenni. Bár voltak ott liberális fehérek is, akik talán nem értettek egyet azzal, amit mi tettünk, de aztán a fehér elvtársaink beszéltek velük. Mindenkinek helye van a forradalmunkban." 

Thompson egyébként abban hisz, hogy valójában a vagyonosok és szegények közötti osztályharc a legfontosabb probléma Amerikában, amely mellett csak mellékhadszíntérnek számít a rasszista fehér fölény elleni küzdelem.

Takiyah Thompsont a szobordöntés 1500 dollárosra becsült anyagi károkozásáért keresték meg a durhami hatóságok, és szabadlábon védekezhet. Bár a hírek szerint a balliberális erők már mozgalmat is indítottak a büntetőjogi és a kártérítésfizetési kötelezettsége alóli felmentése érdekében.

Thompson támogatói szerint a kommunista emberi jogi aktivistát nem lenne szabad megbüntetni a szobordöntésért, mivel azt ő és a társai csupán egy rasszista támadás elleni tiltakozásként követték el. A tiltakozás joga pedig alkotmányos jog.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére