Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Martin Schulz tarolt a német szocdemek körében

Tóth Dalma

2017.03.19. 17:58

Martin Schulzot rekordszintû eredménnyel választották meg a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének.
BERLIN, 17:58

Martin Schulzot rekordszintű eredménnyel választották meg a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnökének. 

A titkos szavazáson az érvényesen voksoló 605 küldött mindegyike az egyedüli jelöltként induló politikusra adta le szavazatát, azaz Schulz 100 százalékos támogatottságot szerzett az SPD rendkívüli kongresszusán.

Martin Schulz ezzel új elnökválasztási rekordot állított be a több mint 150 éve működő párt történetében. Az eddigi csúcstartó Kurt Schumacher volt, akit 99,7 százalékkal választottak meg elnöknek 1948-ban a párt düsseldorfi kongresszusán. 

Martin Schulzot az elnökválasztás után - nyílt szavazáson - ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hivatalosan megtették a párt kancellárjelöltjének. 

Az Európai Parlament volt elnöke köszönettel elfogadta a választási eredményt, és azt mondta: az egyöntetű és elsöprő erejű támogatás az első lépés a kancellári hivatal "meghódítása" felé vezető úton.

Az SPD visszatért. Ez jó hír a németeknek és az európaiaknak."

— mondta beszédében Schulz. Hozzátette, hogy ha ők nem biztosítják a szociális méltányosságot, akkor senki más sem fogja. Ezzel kapcsolatosan megjegyezte, hogy ő is szegényebb családból származik, ezért átérzi a hétköznapi dolgozó emberek és az alacsonyabb jövedelműek sorsát. 

Beszédében anélkül sikerült kritizálnia Merkelt, hogy megemlítette volna a nevét. Megjegyezte, hogy a CDU-CSU alacsonyabb adókat, a védelmi kiadások megemelését, és a szociális kiadások csökkentését ígérte, ami szerinte rendkívül igazságtalan és gazdaságilag sem okos lépés. Az ilyen intézkedésekkel csak társadalmi megosztottságot teremtenek - tette hozzá.

Az ARD Deutschlandtrend című kutatássorozatának február végi mérése szerint az SPD 32 százalékon áll, ami 4 százalékpontos növekedés február elejéhez képest,a CDU/CSU választói támogatottsága pedig 31 százalékos, ami 3 százalékpontos gyengülést jelent. Az SPD legutóbb több mint tíz éve, 2006 októberében volt az első helyen a DeutschlandTrendet készítő Infratest dimap felméréseiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére