Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Martin Schulz programadó beszédében fenyegette meg Magyarországot

888.hu

2017.01.29. 19:58

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a szabályokat betartó és keményen dolgozó emberekért, a társadalmi igazságosságért és a megosztottság legyõzéséért küzd a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választáson, és gyõzelemre készül - jelentette ki Martin Schulz vasárnap Berlinben, az SPD kancellárjelöltjeként mondott elsõ beszédében.
BERLIN, 19:58

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kancellárjelöltjének választotta Martin Schulzot, az Európai Parlament volt elnökét. Schulz beszédében kiemelte, hogy megválasztása esetén támogatná a menekültek elosztását – azaz a kvótákat – és külön kikelt Orbán Viktor ellen.

Az Európai Parlament volt elnökét pártjának választmánya vasárnap egyhangú döntéssel tette meg kancellárjelöltnek és javasolta pártelnöknek. A párt élére márciusban, rendkívüli kongresszuson választják meg – írja az MTI.

A több mint 150 éve működő párt országos választói támogatottsága történelmi mélységben, 20-23 százalék körül van, Martin Schulz szerint azonban győztesként kerül majd ki a szeptember 24-i Bundestag-választásból.

Azzal a szándékkal indulok el, hogy Németország kancellárja legyek"

– mondta.

Az SPD "izgalmassá" teszi a választási kampányt, és a kancellárjelöltjének szavai szerint állandóan torzsalkodó jobbközép pártszövetséggel, a közös kormányfőjelölttel még nem is rendelkező CDU/CSU-val szemben egységesen, összetartóan lép fel. Politikáját azokra az eredményekre alapozza, amelyet a CDU/CSU koalíciós társaként, a jelenlegi kormánykoalíció egyetlen megbízhatóan dolgozó tagjaként elért.

A középpontba a szabálykövető, keményen dolgozó embereket helyezi, és legfőbb törekvése a társadalmi igazságosság és az esélyegyenlőség erősítése. Nem igazság, hogy még millió eurós nagyságrendű bónuszt is kap egy nagyvállalat vezetője, ha válságba taszítja a vállalkozást, miközben egy bolti eladót a legkisebb hibáért elbocsátanak, és nem igazság, hogy multinacionális óriásvállalatok kevesebbet adóznak Németországban, mint a sarki pékség, a gazdagok pedig adóparadicsomokba menekítik a vagyonukat - húzta alá Martin Schulz, harcot hirdetve az adókerülés ellen és az "adózási igazságosság" megteremtéséért.

Kiemelte, hogy "humánus" menekültpolitikára van szükség, amely a menekülés okainak felszámolására törekszik. Ezért a német és az európai külpolitika feladata a szíriai békefolyamat előmozdítása, valamint a küzdelem a szegénység és az instabilitás ellen Afrikában.

Ugyanakkor "Európának is teljesítenie kell", a szolidaritás és a tehermegosztás elvét a külső határok védelmében és a menekültek "méltányos" elosztásában is érvényesíteni kell, mert ez az uniós tagországok együttműködésének alapja - tette hozzá, aláhúzva, hogy meg kell alkotni egy "európai bevándorlási törvényt".
Ezzel kapcsolatban az európai szolidaritás megbontása leghangosabb képviselőjének nevezte Orbán Viktor magyar kormányfőt.

Kijelentette: a német érdekek "nyílt megsértése", hogy a bajor CSU "udvarol és tapsol" Orbán Viktornak, aki "minden szolidaritást elutasít Németországgal a menekültpolitikában".

Hozzátette, hogy Németország szolidáris a segítségre szoruló uniós társállamokkal, de ha "egyes tagországok" úgy értelmezik a szolidaritást, hogy az agrártámogatásokra és a strukturális alapokból származó pénzekre azt kell mondani, hogy "igen, kérem", a menekültekkel való szolidaritásra pedig azt, hogy "nem, köszönöm", akkor

a következő német kormánynak össze kell kötni a menekültpolitika ügyét a következő uniós költségvetés tervezésével".

Schulz tehát amellett tört lándzsát, hogy uniós forrásokat venne el Magyarországtól, amennyiben nem fogadnánk be migránsokat.

A tavaszi franciaországi és hollandiai változásokkal kapcsolatban elmondta, Németország megtapasztalta, hova vezet a nacionalizmus, ezért az SPD megvédi a demokráciát és "védőbástyát" alkot az ismét "dühöngő nacionalizmussal" szemben. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a CDU/CSU-tól jobbra álló, Bundestagon kívüli Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt szerinte nem alternatíva, hanem "szégyen" Németországnak". Mint mondta, egészen más országot akar, aki a szabad sajtót támadja és hazug sajtónak nevezi.

Kiemelte, hogy az SPD tiszta, a kölcsönös tiszteleten alapuló, méltatlan támadásoktól mentes választási kampányt akar, és felszólítja a többi pártot, hogy fogadjanak el egy megállapodást a méltányos, fair kampány szabályairól, köztük arról, hogy tilos az álhírek terjesztése és a véleményformálás manipulációja a közösségi médiában algoritmusok által vezérelt, automatizált eljárások révén.

Martin Schulz a többi között a német-amerikai kapcsolatokról is beszélt. Kiemelte, hogy a transzatlanti kapcsolatoknak továbbra is központi jelentősége van Németország és az EU életében, de nyíltan ki kell mondani, hogy "elviselhetetlen tabutörést" követ el egy amerikai elnök, ha "hangosan gondolkodik emberek megkínzásáról", vagy fogyatékkal élő embereket sérteget.

Hozzátette: Donald Trump amerikai elnök tudomására kell hozni, hogy rá is vonatkozik a nemzetközi jog és az emberi jogok tiszteletének kötelessége.

Életútjával kapcsolatban hangoztatta, hogy nem tartja "foltnak" vidéki származását és alacsony iskolai végzettségét, az ezzel kapcsolatos bírálat pedig "arrogáns és elitista". Kiemelte, hogy élettörténete éppen azt mutatja, hogy pontosan érti és átérzi a németek többségét feszítő gondokat, ami alapvető elvárás egy kancellárral szemben.

Hát jah, Brüsszelből remek rálátása lehetett a német átlagpolgárok életére.

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Vidi nyerte a Magyar Kupát

A piros-kékek másodszor hódították el a trófeát.

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére