Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Máris zsarolásba kezdtek a Zöldek, hallani sem akarnak felsõ határról

Bertha László

2017.09.28. 09:28

Korántsem lesz zökkenõmentes a kormányalakítás Németországban, ugyanis a Zöldek hallani sem akarnak a CSU követelésérõl, miszerint felsõ határt kellene szabni az illegális bevándorlók befogadásában.
BERLIN, 09:28

Korántsem lesz zökkenőmentes a kormányalakítás Németországban, ugyanis a Zöldek hallani sem akarnak a CSU követeléséről, miszerint felső határt kellene szabni az illegális bevándorlók befogadásában.

Ahogyan arról a napokban beszámoltunk, az Angela Merkel vezette német Kereszténydemokrata Unió (CDU) testvérpártja, a bajor CSU bejelentette, hogy a továbbiakban ragaszkodnak ahhoz, hogy kötelező megszabni egy felső határt az illegális bevándorlók befogadásában, ebből a követelésükből pedig nem engednek. Markus Söder bajor pénzügyminiszter ezt az ügyet „alapvető követelésnek” nevezte.

A számos tekintetben történelminek számító vasárnapi Bundestag-választást követően két kormánykoalíciónak van matematikai, illetve politikai realitása. Az egyik lehetőség, hogy folytatódik a nagykoalíció (CDU/CSU+SPD), míg a másik – a pártok színeire utalva – az úgynevezett „Jamaica-koalíció” (CDU/CSU+FDP+Zöldek). A közvélemény-kutatások szerint utóbbit támogatná a választópolgárok többsége.

Nehéz összehangolni az érdekeket

Merkelt a verességgel felérő győzelem már most óriási akadályok elé állítja. A CDU és a CSU meggyengülése a totális kudarcot valló bevándorláspolitika eredménye, mellyel nyilvánvalóan az uniópártok is tisztában vannak, nem hiába sürgetnek változásokat Horst Seehoferék. Azonban, ha valóban az FDP-vel és az ökonácikkal a Zöldekkel fognak koalícióra lépni, akkor megkerülhetetlen lesz a két kisebb párt zsarolási potenciálja.

A migránssimogató Zöldek egyik vezetője, Cem Özdemir már most leszögezte, hogy pártja hallani sem akar semmiféle felső határról a migránsok befogadását illetően. A török felmenőkkel rendelkező politikus egyben felszólította a többi pártot, hogy álljanak meg a „vörös vonalnál”.

A választásokat követően a gazdasági élet több szereplője is azon reményének adott hangot, hogy mihamarabb megalakul az új kormánykoalíció. A legutóbbi, 2013-as Bundestag-választást követően mindez 86 napot vett igénybe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére