Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marine Le Pent újraválasztották a pártja élére

888.hu

2021.07.04. 20:30

A választási vereség ellenére „nagyon eltökélt és határozott” az elnökválasztással kapcsolatban.

 

Az elnöki posztra Marine Le Pen volt az egyetlen jelölt, aki 2011 óta irányítja az apja, Jean-Marie Le Pen által alapított pártot, amelynek éves kongresszusa szombaton kezdődött a dél-franciaországi Perpignanban. Marine Le Pent a szavazatok 98,35 százalékával választották újra.

A párt alelnökei közül a küldöttek Jordan Bardellát választották meg a Nemzeti Tömörülés „elsőszámú alelnökének”.

A Marine Le Pen felfedezettjének számító alig 25 éves alelnök fogja betölteni szeptembertől átmenetileg az elnöki posztot, amíg a pártelnök a 2022. április 10-én és 24-én esedékes kétfordulós elnökválasztás jelöltjeként fog kampányolni.

A küldöttek szombaton fogadták el a párt alapszabályának módosítását, amelynek értelmében 12 hónapig lehetséges az átmeneti elnökség. A posztra pályázott Louis Aliot, a vendéglátó Perpignan polgármestere, Marine Le Pen volt élettársa is, valamint Steeve Briois, az északi Hénin-Beaumon polgármestere, de nem volt titok, hogy a pártelnök Bardellát szerette volna átmeneti pártelnökként látni.

A kongresszus vasárnap délután Marine Le Pen beszédével zárul, amelyben a pártnak az elnökválasztási kampányban várható legfontosabb témáiról fog beszélni, a bevándorlásról, valamint az Európai Unió (EU) tagországai 15 pártjának, köztük a Fidesznek az Európa jövőjéről kiadott közös nyilatkozatáról, amelyben kiállnak az EU eszméje mellett, de elutasítják az európai szuperállamot.

A pártelnök a beszéde előtt a francia sajtónak elmondta: „nagyon eltökélt és határozott” az elnökválasztásra, és

pártjának a múlt heti regionális választásokon elszenvedett kudarca nem bátortalanította el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére