Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Marine Le Pen biztosan indul a következő francia elnökválasztáson

Ányos Miklós

2019.10.23. 19:00

Marine Le Pen a jobboldali bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés (Rassemblement National) vezetője hivatalosan is bejelentette, hogy elindul a 2022-es elnökválasztáson.

A pártelnök elmondta, hogy már kétszer volt államfőjelölt és harmadszorra is megméretteti magát. A 2012-es elnökválasztáson 18 százalékot kapott az első fordulóban, míg a 2017-es választáson a szavazatok 34,5 százalékával a második körben maradt alul a liberális Macronnal szemben, ez azt is jelenti, hogy 5 év alatt majdnem megduplázta szavazatainak számát. Pártja a májusi európai parlamenti választásokon is megverte Macron pártját a 23,34 százalékos eredményével, vagyis Le Pen és a Nemzeti Tömörülés esélye és népszerűsége az elmúlt években tovább nőtt.

Le Pen és pártja a nemzeti szuverenista jobboldal határozott képviselője, mely a franciák első számú problémájának a bevándorlást tekinti. A francia emberek problémáinak hangsúlyozása mellett felemelik a szavukat a gazdák érdekében is, akiket az elmúlt időszak megszorító intézkedései súlyosan érintettek. Franciaországban naponta átlagosan két gazda követ el öngyilkosságot a munkakörülmények és a pénzügyi nehézségek miatt.

Szeretném, ha felszámolnánk a munkanélküliséget, közbiztonságot teremtenénk és a gazdák öngyilkossági hulláma ellen is tenni tudnánk

– emelte ki Le Pen, majd hozzátette, azt is szeretné, hogy a franciák adóterhei csökkenjenek, és hogy ne kelljen folyamatosan küzdeni a francia nemzeti identitásért és kultúráért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére