Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Március 19-éig érvényben marad a veszélyhelyzet Szlovákiában is

888 - MTI

2021.02.26. 17:00

A szlovák kormány február elején hozott döntését pénteken hagyta jóvá a pozsonyi parlament.

 

A 150 tagú testületben a szavazáskor jelen lévő 118 képviselő közül 83-an támogatták a kormány javaslatát, 35-en pedig ellene szavaztak.

A veszélyhelyzetet február 6-án harmadszor hosszabbította meg negyven nappal az Igor Matovic vezette szlovák koalíciós kabinet a hatályos alkotmánytörvény alapján. A kormány döntését utólag a parlamentnek is jóvá kell hagynia, legkésőbb húsz nappal a döntés hatálybalépését követően.

A szavazás eredménye bizonytalan volt, mert az ellenzéki pártoknak nem tetszett a kivételes jogi helyzet meghosszabbítása, és sokáig a kormánykoalíció képviselői között sem volt egyetértés ebben a kérdésben.

A szlovák kormány a veszélyhelyzet meghosszabbítását az egyre romló járványhelyzettel indokolta.

Az egészségügyi minisztérium kimutatása szerint az új koronavírus okozta Covid-19 betegséggel összefüggő halálesetek száma már megközelítette a hétezret, a kórházakban kezelt betegek száma pedig jelenleg meghaladja a 3900-at az 5,4 millió lakosú országban.

A vakcinahiány miatt problémák vannak az oltásokkal is, ezt a folyamatot ezért egy hétre leállították.

Igor Matovic kormányfő csütörtökön Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy Pozsony tárgyalásokat folytat uniós partnereivel a koronavírus elleni vakcinák kölcsönzéséről. A szlovák kormány ezzel szeretné áthidalni az átmenetinek tűnő vakcinahiányt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére