Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már több mint tízezer életet követelt a koronavírus Ukrajnában

MTI - 888.hu

2020.11.18. 14:16

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, szerdán csaknem 12 500 új fertőzöttet és több mint 250 elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, az aktív betegek száma meghaladta a 300 ezret, a halálos áldozatoké pedig a tízezret.

 

A hivatalosan közölt adatok alapján előző nap 12 496 esettel, 570 153-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig az eddigi legtöbb, 256 áldozattal, 10 112-re. Eddig 259 079-en gyógyultak meg, viszont az aktív betegek száma 300 962-re emelkedett.

A legtöbb új beteget, több mint 1200-at megint az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból, Kijevből jelentették, ahol az azonosított fertőzöttek száma már megközelítette az 54 ezret, az elhunytaké pedig újabb 23-mal, 1013-ra nőtt.

Az elmúlt napon is sok, 1668 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba az országban.

Több régió után – az Obozrevatyel hírportál szerdai riportjában – most a dél-ukrajnai Odessza városában számoltak be orvosok és önkéntesek az áldatlan egészségügyi ellátási helyzetről. Már a súlyos Covid-betegek számára sincs kórházi férőhely, nem elegendő az orvosi oxigén a rászorulóknak, napokat kell várniuk koronavírusos tünetekkel küszködő betegeknek az ingyenes PCR-tesztre. A helyi média adatai szerint előző nap mindössze 35 szabad ágy volt Covid-betegeknek az egész városban.

Dmitro Kuleba külügyminiszter egy reggeli tévéműsorban ugyanakkor azt mondta, hogy a kormány egyelőre nem tervezi az ország határainak ismételt lezárását a külföldiek előtt. Ukrajna a járvány megfékezése érdekében legutóbb szeptemberben tiltotta meg a beutazást egy hónapra a külföldieknek. Ezt elsősorban azért tette, hogy idén ne gyülekezzen túl nagy létszámú haszid zsidó hívő a hagyományosan a zsidó újévkor Umanban megtartott zarándoklaton és ünnepségeken – emlékeztetett az UNIAN ukrán hírügynökség.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére