Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már több mint hétezer fõsre duzzadt az USA felé tartó migránskaraván

Vincze Viktor Attila

2018.10.24. 16:38

A Mexikón át északra tartó, már több mint hétezer fõsre duzzadt migránskaraván csak 1600 kilométernyi távolságra van az amerikai határtól, ahol feltehetõen rendkívüli állapot kihirdetésével és a hadsereg bevetésével várja majd õket Donald Trump kormányzata.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint már több mint hétezer fősre nőtt a Közép-Amerikából az Egyesült Államok felé tartó migránskaraván létszáma. Ezzel egy időben pedig már egy második migránskaraván is indulásra készül Honduras határövezetéből. 

A legfrissebb hírek szerint az illegális migránsok első nagyobb csoportja a Mexikón belüli átvonulása során jelenleg 1600 kilométeres, azaz 1100 mérföldes távolságban van attól a mexikói oldalon levő Reynosa nevű határvárostól, amellyel szemben az amerikai oldalon a Texas államhoz tartozó McAllen nevű város található. 

Az amerikai sajtó egyes orgánumai szerint a Trump-adminisztráció még nem döntötte el, hogy pontosan milyen lépéseket is tesz majd, ha a migránsok addigra ki tudja mekkorára duzzadó karavánja eléri a mexikói-amerikai határt. 

A feltételezések szerint a közel két hét múlva esedékes félidős amerikai választások miatt az a legvalószínűbb, hogy a Trump-kormányzat – a diplomáciai megoldások helyett vagy azok mellett – a rendkívüli állapot kihirdetésével és a hadsereg bevetésével akarja majd megakadályozni, hogy az illegális migránsok betörjenek az USA területére. 

A migránskaravánokkal kapcsolatban az amerikai belbiztonsági szervezetek ugyanakkor megerősítették Donald Trump korábbi értesüléseit, melyek szerint a csoport nagy részét hondurasiak alkotják, de az amerikai határ felé vonuló illegális migránsokból álló csoportban sok körözött bűnöző, szervezett bűnözői csoporthoz tartozó tag és számos közel-keleti származású, ismeretlen személyazonosságú ember is van.

Közben a guatemalai hatóságok azt közölték, hogy a hondurasi határszakaszukon mostanra összegyűlt egy újabb migránscsoport is, amelyet a becslések szerint legalább 2500 illegális migráns alkot. 

A guatemalai sajtó szerint ez a második migránskaraván hétfőn este a kelet-guatemalai Chiquimulánál lépte át a határt.

A közelgő amerikai választási kampány miatt a demokrata párti sajtó úgy véli, hogy Donald Trump érdekeit szolgálja a migránskaraván körüli helyzet minél erőteljesebb kiélezése, emiatt nincs is megoldás a vonuló illegális migránsok ügyére. A Trump-párti republikánus sajtó szerint viszont a Demokrata Párt, illetve az azt támogató Soros György-féle szervezeti hálózat szervezi a mostani, minden eddiginél nagyobb migránskaravánt. A feltételezésük szerint a Soros-hálózat azért szervezte a migránskaravánt pont a választások idejére, hogy a Demokrata Párt mellett aktivizálják az USA latinó szavazóit, ami akár el is döntheti a félidős választások kimenetelét. 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére