Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már osztrák kommandósok is őrzik a görög határt

888.hu

2020.03.11. 10:42

Az osztrák Cobra különleges egység tizenhárom tisztje két pilótával már hétfőtől részt vesz a görög határ védelmében, továbbá két drónt, egy páncélozott járművet, illetve éjjellátó készülékeket, hőkamerákat is Görögország rendelkezésére bocsát Ausztria – jelentette be Sebastian Kurz kancellár.

A Pesti Srácok portál az MTI értesülései alapján számolt be róla, hogy

Ausztria szakértőkkel, felszerelésekkel és anyagi eszközökkel is támogatja Görögországot

– mindezt Sebastian Kurz osztrák kancellár jelentette be, miután kedden Bécsben tárgyalt Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel.

Az Európai Unió határ- és partvédelmi ügynöksége (Frontex) által indított művelet keretében jelenleg tizennégy osztrák tiszt segíti Görögország határvédelmének ellátását. A Frontex azonnali műveleteinek végrehajtására pedig Bécs további öt személyt bocsát rendelkezésre – tette hozzá. Kurz bejelentette emellett, hogy a görög szigeteken és a görög-török határnál lévő menedékkérők ellátására egymillió eurót utalnak át a külföldi katasztrófaalapból (Auslandskatastrophenfonds), amelyet a gyerekekre és a különösen védelmet igénylő emberekre fordítanak elsősorban.

A kancellár elismerően szólt arról, hogy Görögország mindent elkövet Európa külső határainak védelméért, s megismételte egy korábbi kijelentését, amely szerint

Törökország eljárása „támadás” az EU ellen.

Kifejtette: Recep Tayyip Erdogan török elnök kihasználja a migránsok helyzetét, és szenvedésüket fegyverként használja az EU-val szemben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére