Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már négy halálos áldozata van az utrechti lövöldözésnek

Forisek Ádám

2019.03.29. 14:24

Holland ügyészek jelentése szerint már négyre emelkedett azon terrortámadás halálos áldozatainak száma, amely múlt hét hétfõn történt a hollandiai Utrechtben.

A holland hatóságok beszámolója szerint az utrechti lövöldözés egyik sérültje, egy 74 éves férfi belehalt csütörtökön a sérüléseibe, ezzel pedig immár négyre emelkedett az utrechti lövöldözés áldozatainak száma.

A támadás március 18-án történt Utrechtben, egy villamoson. Az elkövető tüzet nyitott az utasokra, majd elmenekült a helyszínről. A holland rendvédelmi szervek órákon át üldözték a tettest, aki mint kiderült, egy 37 éves török férfi, bizonyos Gökman Tanis.

Tanist végül hosszas vadászat után sikerült elkapni, a holland ügyészség a fent említett fejlemények fényében terrorista cselekményként elkövetett négyrendbeli gyilkossággal vádolja a török férfit.

Gökman Tanis egy zárt meghallgatáson a sajtóértesülések szerint bűnösnek vallotta magát, és állítása szerint egyedül vitte véghez a támadást.

A 74 éves férfi mellett egy 28 éves férfi, egy 19 éves nő, valamint egy 49 éves férfi vesztette életét a támadásban, utóbbi két gyermek édesapja volt. Egy sérültet még továbbra is a kórházban ápolnak, ő még mindig kritikus állapotban van. A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatása szerint magyar állampolgár nincs a sérültek és a halálos áldozatok között.

Gökman őrizetét minden jel szerint meg fogják hosszabbítani, erről jövő hét végén fog dönteni a bíróság.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére