Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már most tudják, hogy senki sem lesz elégedett az új migrációs csomaggal

888.hu - V4NA

2020.09.19. 14:30

Jövő szerdán mutatja be az Európai Bizottság az új migrációs csomagját, azonban Ylva Johansson belügyi uniós biztos már most leszögezte, hogy senki sem lesz elégedett a javaslatcsomaggal. Aggodalomra adhat okot az a tény, hogy a svéd politikusnál a von der Leyen-bizottság első fél évében egymásnak adták át a kilincset a Soros György amerikai tőzsdespekuláns által finanszírozott bevándorlással foglalkozó szervezetek.

Az Európai Bizottság szeptember 23-án hozza nyilvánosságra az új Migrációs Csomagot, melyben a legfontosabb elv az emberéletek megmentése a tengeren – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Ursula von der Leyen, az EB elnöke szerdai évértékelő beszédében a legális migrációs útvonalak kiépítése mellett szállt síkra, ami ösztönzőt jelenthet az útra keléshez. A migráció tekintetében von der Leyen szavai előrevetítik, hogy várhatóan újra lesz kötelező része az új migrációs csomagnak.

Ylva Johansson, a belügyekért felelős uniós biztos, aki a migrációért is felel tegnapi sajtótájékoztatóján az előremenekülés stratégiáját választotta, ugyanis már most közölte, hogy senki sem lesz elégedett az új csomaggal. A svéd politikus ugyanakkor úgy vélekedett, hogy benyomásai szerint a 27 tagállam hajlandó kompromisszumot kötni.

Részleteket is elárult, az új javaslat módosítaná a Dublin menekültügyi egyezményt, és kidobná a bizottság korábbi, 2016-os reformterveit. Arra is utalt, hogy a „frontvonalbeli” országok felelőssége is változni fog.

„Nagyon nyilvánvaló, hogy az önkéntes szolidaritás nem elég, hanem kötelező szolidaritási mechanizmusnak kell lennie”, jelentette ki.

A biztos nem közölte, hogy a kötelező szolidaritási mechanizmus egyben az összes tagállamnak menedékkérők befogadására vonatkozó kötelezettségét is jelentené-e, amelyet korábban számos közép-európai tagállam, köztük Magyarország és Lengyelország hevesen utasított el. „Nem lehet olyan, hogy egy tagállamnak könnyű kiútja legyen és csak néhány takarót küldjön”, mondta Johansson, hozzátéve, hogy az országoknak méretük és képességeik szerint kell segíteniük.

Ylva Johansson már korábban is beszélt a szolidaritás fontosságáról. Még tavaly októberben, biztosjelöltként svéd SVT műsorában kijelentette, hogy kikényszerítené a szolidaritást a tagállamoktól a migránsok elosztását illetően, mert szerinte nem létezik egy teljesen önkéntes alapokon fekvő rendszer.

Idén májusban a Friends of Europe nevű szervezet YouTube csatornájának volt a vendége a politikus. A csaknem egyórás beszélgetésben a migráció témája is előkerült.

„A migráció normális és generációk óta velünk van. Sok olyan ember van köztünk, akik migrációs háttérrel rendelkeznek”, fogalmazott a biztos.

Állítása szerint Svédországban például az orvosok negyede nem az országban született, többségük ráadásul nem is az Európai Unió területén.

A Friends of Europe egyébként Soros György amerikai tőzsdespekuláns támogatását élvezi. A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) honlapján található adatok szerint a szervezet 2016-ben 160 ezer dolláros támogatást kapott.

A svéd politikus továbbá előszeretettel tárgyal Soroshoz köthető lobbiszervezetekkel is.

Az magyar Alapjogokért Központ által közzétett adatok szerint Johansson ötször találkozott az Amnesty International képviselőivel. Ebből négy alkalommal az új migrációs megállapodás kérdése került napirendre és csak egy alkalommal került áttekintésre a migránsok helyzete a COVID-19-járvány idején. Soros György csak 2018-ban több mint 2,2 millió dollárral tömte ki a szervezetet.

Az uniós biztos továbbá kétszer egyeztetett a International Rescue Committee nevű NGO-val is. Ez a szervezet 2018-ban háromszor is sikeresen pályázott az OSF támogatására, összesen 165 ezer dollárt kapott.

A European Council on Refugees and Exiles (ECRE) nevű szervezet is összehozott egy találkozót az uniós biztossal. Az NGO hivatalos honlapján a támogatók között feltűnik az OSF és a Sigrid Rausing Trustis, amely szintén Soros Györgyhöz köthető. A tőzsdespekuláns alapítványa 121 ezer dollárt adottECRE-nek 2018-ban.

A Global Refugee Sponsorship Initiative (GRSI) is bejutott Johanssonhoz. A honlapjuk szerint ez a szervezet többek között a kanadai kormány, a Nyílt Társadalom Alapítványok és az ottawai egyetem közös kezdeményesére jött létre. Az OSF 2018-ban 292 ezer dollárt adott az egyetemnek, hogy a GRSI megerősítését támogassa.

A Greek Forum of Refugees szintén Soros pénzéből működik. 2017-ban 200 ezer dollárt kaptak az OSF-től. AzOpen Society European Policy Institute pedig lényegében Soros György alapítványának Európába kihelyezett helytartó szervezete. Az OXFAM International közvetlenül nincs feltüntetve a Soros-alapítvány adatbázisában, azonban az OXFAM-America igen. Ez a szervezet 2018-ban több mint 1,1 millió dollárt tudott bezsebelni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karanténba kell vonulni és csak negatív teszttel lehet az Egyesült Királyságba utazni

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.

Visszapillantó

Visszapillantó

A hóropogtató hidegben felfűthették olvasóinkat a mai események. Pillantsanak bele a vasárnapi kínálatunkba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére