Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szíriát és Líbiát misztikusan elkerüli a fertőzés

Békési Marcell

2020.03.16. 15:37

Csak véletlen egybeesés lenne, hogy pont ebből a két országból érkezik Európába a legtöbb bevándorló?

Két ország maradt már csak talpon a Földközi-tenger medencéjében, hogyha az apró és végtelenül szerencsés anomáliának számító Montenegrót nem számoljuk:

az egyik Szíria, a másik pedig Líbia.

Ez természetesen lehet óriási szerencse, viszont az idő előrehaladtával egyre valószínűtlenebb, hogy az adatok valósak, és valóban nem történtek ezekben az országokban megbetegedések,

hiszen Szíria például a koronavírus-tenger közepén fekszik, és Líbia mindhárom közeli szomszédjának is van már fertőzöttje több hete.

Míg Líbia esetében akár még magyarázhatóak is lehetnek az adatok azzal, hogy esetleg valóban melegebb éghajlaton nehezebben terjed a járvány, illetve az ország nem kifejezetten átjáróház – hacsak a papíron nem létező migránsokat nem számoljuk.

Szíria esete viszont vagy a csoda határát súrolja, vagy valóban nagyon szereti a szíreket Allah, hiszen a matematika szerint az országnak réges-rég meg kellett volna fertőződnie, a következő okokból:

  • Irán még Olaszországnál is durvábban fertőzött ország volt, és mikor már minden ország leállította a légi forgalmát Irán felé, Szíria még akkor is fenntartotta azt. Hogyan lehetséges, hogy mégis egyetlen szír sem kapta el a fertőzést Iránban, vagy egyetlen perzsa sem hurcolta be Szíriába, holott Olaszország körülbelül 70 országot fertőzött tovább?
  • Libanon és Szíria között több tízezer ember ingázik nap mint nap, és Libanon szintén fertőzött ország. Viszonylag kicsi rá az esély, hogy ezek között egyetlenegy sincs, aki elkapta volna a járványt.

Szíriáról azt is tudni kell, hogy az ország lakosságának jó kilenctizede a kormány felügyelete alatt áll, és ezekben a régiókban teljes a nyugalom, nem terjed ki rájuk a polgárháború. Működik az egészségügy, oktatás, tömegközlekedés.

Ezenfelül a szír kormányt nem egy harmadik világbeli afrikai országhoz kell hasonlítani, a '80-as és '90-es években megközelítette néhány szocialista országét a szír életszínvonal, ráadásul a kormány folyamatosan végzi a koronavírusteszteket, legalábbis papíron.

Van ezen kívül néhány olyan intő jel, ami arra utal, hogy a járvány már megjelenhetett az országban, de a kormány valamiért nem hajlandó beszámolni róla:

  • Az oktatást lezárták, az általános iskolák, középiskolák és egyetemek is bezártak.
  • A dolgozóknak már csak a 40 százaléka jár munkába, a többi munkakörben dolgozók számára a kormány elrendelte a házi karantént.
  • Folyamatos a fővárosi tömegközlekedés fertőtlenítése.

A helyiek szerint ráadásul az ország északnyugati részében egy furcsa járvány is tizedeli az embereket, a kormány szerint viszont ez csak influenzajárvány, csak túlreagálják a hiszterizált emberek.

Hogy mi az igazság, az döntse el az, aki odamegy, és csinál személyesen vagy 20 koronavírustesztet a járókelőkkel, az mindenesetre

furcsa egybeesés, hogy pont ez a két ország az, amelyből a legtöbb menekült érkezik Európába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére