Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már csak 2 perc és 30 másodperc van a világvégéig

888.hu

2017.01.26. 22:58

Elõbbre állították 30 másodperccel a végítélet óráját: az emberiség csak 2 perc 30 másodpercre van a végzetes éjféltõl - jelentették be tudósok.
WASHINGTON, 22:58

Előbbre állították 30 másodperccel a végítélet óráját: az emberiség csak 2 perc 30 másodpercre van a végzetes éjféltől – jelentették be tudósok.

2015 óta most először állították át a híres ítéletnapi órát, ezúttal az okok között Donald Trump amerikai elnök retorikáját is megemlítették.


Az atombomba készítői alapította szervezet – amelynek a tagjai között 15 Nobel-díjas tudós van – aggodalmát „a nacionalizmus világszerte tapasztalt erősödésével, Donald Trump elnöknek az atomfegyverekről tett kijelentéseivel, a globális felmelegedéssel, a világ biztonságának az egyre bonyolultabb technológiák közepette bekövetkező romlásával és a tudományos szaktudás növekvő figyelmen kívül hagyásával” indokolta.

1947-ben történt létrehozása óta (ekkor éjfél előtt hét perccel állt) a végítélet óráját 19 alkalommal állították át, 1953-ban két perccel éjfél előttre, amikor az Egyesült Államok a hidrogénbomba gyártásáról döntött, 1991-ben, a hidegháború végén távolodott a világ a végítélettől, az órát 17 perccel éjfél előttre állították át. 2015-ben 2 perccel állították előre a végítélet óráját, éjfél előtt három percre, akkor a nukleáris fegyverek korszerűsítésére és a klímaváltozásra hivatkozott a testület.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére