Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az ünnepnapokat is a politikai korrektség jegyében írnák át az európai bürokraták

Pörge Béla

2019.02.27. 17:00

Ausztriában jön a "személyes ünnep" intézménye, miután az Európai Bíróság belekötött egy vallási ünnepbe.

Korábban már írtunk arról, hogy Ausztriában az elmúlt hetekben komoly vita folyt annak kapcsán, hogy nagypéntek szabadnap maradjon-e, vagy csak részben legyen az. Az egész probléma abból fakadt, hogy az Európai Bíróság egy ítéletében kimondta, hogy az osztrák rendszer sérti az egyenlő bánásmód elvét. Egész pontosan az, hogy nagypéntek szabadnap, mert egy vallási ünnepről van szó.

Eleinte felmerült, hogy nagypéntek félig lenne szabad – hasonlóan például ahhoz, ahogy Magyarországon működik a szenteste. Ám végül egészen különösre sikerült a kompromisszumos megoldás.

Ausztriában a nagypéntek nem lesz állami ünnepnap, ám minden munkavállaló kérhet egy plusz szabadnapot a munkahelyén, ami az ő személyes vallási ünnepe. Ez a jom kippur vagy éppen a nagypéntek is lehet – írja a Kronen Zeitung.

Szerdán egy közös sajtótájékoztatón Heinz-Christan Strache és Sebastian Kurz is arról beszélt, hogy nem lesz kevesebb szabadnapja az osztrák munkavállalóknak: továbbra is 13 államilag elrendelt ünnepnap lesz az országban, és az osztrákok 96 százaléka számára nem változik semmi.

Azt azonban nem szabad elfelejteni a rendelkezéssel kapcsolatban, hogy egy jól működő, megszokott rendszert kellett teljesen felrúgni csak azért, mert a luxemburgi Európai Bíróság szerint nem volt eléggé politikailag korrekt, hogy a keresztények számára volt egy ünnepnap Ausztriában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére