Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemond az egyik német migránsmentő hajó kapitánya: túl durva volt neki a szervezet kommunista propagandája

Békési Marcell

2020.01.11. 10:00

Ő csak embereket akart menteni, a Mission Lifeline inkább felforgatott volna.

Claus-Peter Reisch, a Mission Lifeline egyik hajójának kapitánya volt egészen eddig. A Die Zeit című német hetilap hírportálján közölt interjúban elmondta, hogy nézeteltérések alakultak ki közte és a drezdai egyesület között.

Kifejtette, hogy a civil szervezet számos ügyben „túlságosan radikális baloldali” nézeteket képvisel, amelyekkel nem tud azonosulni.

Az egyesület vállalhatatlan állásfoglalásokat tesz – húzta alá a kapitány, példaként említve, hogy a „baby-Hitler” kifejezéssel jellemezték Sebastian Kurzot, a korábbi és a formálódó új osztrák kormány kancellárját.

Elmondta, hogy a bajba jutott emberek mentését fontosnak tartja, de az egyesület „politikai agitációját” elutasítja.

Claus-Peter Reisch a Mission Lifeline számos műveletét irányította a Földközi-tengeren, előbb a Lifeline, majd az Eleonore nevű hajó kapitányaként. Máltán 2018-ban őrizetbe vették, és tavaly 10 ezer euró (3,35 millió forint) pénzbüntetésre ítélték, mert 234 menedékkérővel a fedélzeten hajózott be a Lifeline-nal a szigetország felségvizeire megfelelő engedélyek és úti okmányok nélkül. A vallettai fellebbviteli bíróság viszont a napokban felmentette őt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére