Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az egészségügyben használt eszközök is rasszisták lehetnek

888.hu

2021.11.22. 13:00

A brit kormány vizsgálja, hogy egyes orvostechnikai eszközökbe „beépített faji előítélet” vezetett-e ahhoz, hogy fekete és ázsiai emberek aránytalanul nagy számban betegedtek és haltak meg a Covid-19 miatt.

 

Sajid Javid egészségügyi miniszter vasárnap azt mondta, hogy a járvány rávilágított a faji és nemi alapú egészségügyi egyenlőtlenségekre.

Elmondta, hogy a világjárvány tetőpontján az intenzív osztályra felvett betegek egyharmada fekete és etnikai kisebbségi származású volt Nagy-Britanniában, ami több mint kétszerese a lakosságon belüli arányuknak. A brit statisztikai hivatal megállapította, hogy a világjárvány első évében, 2021 márciusáig az Egyesült Királyságban a fekete és dél-ázsiai emberek halálozási aránya magasabb volt, mint fehér honfitársaiké, még az olyan tényezőket is figyelembe véve, mint a foglalkozás és az alapbetegségek – írta meg a Breitbart.

Javid szerint az egyik probléma az, hogy – amint egy kutatás kimutatta – a pulzoximéterek, amelyek a bőrön keresztül mérik a vér oxigénszintjét, kevésbé jól működnek a sötétebb bőrűeknél.

Ezt világszerte „rendszerszintű” problémának nevezte.

„Nem állítom, hogy ez bárki részéről szándékos volt, csak azt gondolom, hogy ez egy rendszerszintű probléma, amely potenciálisan az orvosi eszközökkel kapcsolatos, és még ennél is tovább terjedhet, például az orvosi tankönyvek terén” – mondta Javid a Sky Newsnak.

A Sunday Timesban azt írta: „Az a lehetőség, hogy az elfogultság – még ha véletlenül is – rosszabb egészségügyi eredményhez vezethet, teljesen elfogadhatatlan.” Elmondta, reméli, hogy együtt tud dolgozni amerikai kollégájával, Xavier Becerra egészségügyi miniszterrel és más országok tisztviselőivel, hogy megszüntessék az elfogultságot az egészségügyi rendszerben.

Elmondta, hogy január végéig közzéteszik az eredményeit egy brit vizsgálatnak, amely a nemek közötti előítéletet is górcső alá veszi.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Zelenszkij szerint eltörték az orosz hadsereg gerincét

Az ukrán elnök szerint a kulcsfontosságú kikötőváros, Mariupol eleste ellenére az ukrán hadsereg komoly károkat okozott az orosz haderőnek.

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Orosz kézen Mariupol, kitiltották Bident, Szerbiában tárgyalt Orbán Viktor

Hosszú harc után orosz kézre került Mariupol. Kitiltották Oroszországból Bident, Blinkent és közel ezer más amerikait.

Az oroszok kitiltották Bident és közel ezer másik amerikait

Beutazási tilalmat rendelt el szombaton Oroszország 963 amerikai állampolgár, köztük Joe Biden elnök és Antony Blinken külügyminiszter ellen, és bővítette a kanadai tilalmi listát is – közölte szombaton az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy a jövőben is viszonozza az „ellenséges amerikai lépéseket”

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

Orbán Viktor: Mi a béke és az észszerűség pártján állunk!

A miniszterelnök az Újvidéken Nemzetközi Mezőgazdasági Vásáron beszélt az észszerű gazdálkodás fontosságáról.

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Jövőre Budapesten biztathatjuk az elitmezőnybe jutott jégkorongozókat

Egy hét múlva a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) kongresszusán döntenek a jövő évi A csoportos vb helyszínéről. Mint ismert, a háború miatt nem lehet házigazda Szentpétervár, a helyére a nemrég feljutott Magyarország és Szlovénia, azaz Budapest és Ljubljana jelentkezett, illetve a finn-lett kettős. Az IIHF küldöttsége a napokban Budapesten járt, hogy felmérje a rendezés esélyeit, lehetőségeit.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére