Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már az amerikai Függetlenségi nyilatkozat is „káros nyelvezetet” tartalmaz

888.hu

2021.09.09. 06:40

Nincs megállás a progresszív baloldalon, a Függetlenségi nyilatkozat, az alkotmány és a Bill of Rights is megkapta a rasszista bélyeget.

 

Az amerikai Nemzeti Levéltár hivatalos honlapja az amerikai alkotmányhoz, a Függetlenségi nyilatkozathoz és a Bill of Rightshoz is egy figyelmeztetést fűzött, amely

arra hívja fel a figyelmet, hogy a dokumentumok „káros nyelvezetet” tartalmaznak.

„A Nemzeti Levéltár most egy figyelmeztetést tett fel a honlapjára, hogy a történelmi dokumentumaink káros dolgokat tartalmazhatnak” – tweetelte Lauren Boebert kongresszusi képviselő.

 

„Még az alkotmányra is rárakták ezt a figyelmeztetést. Próbáltuk elmondani, hogy a baloldal meg akar szabadulni tőle!” A Nemzeti Levéltár „a sokszínűség, a méltányosság, a befogadás és a hozzáférhetőség iránti intézményi elkötelezettségének” részeként mostantól jelöli a „potenciálisan káros tartalmakat”, amelyeket úgy definiálnak, mint amelyek

rasszista, szexista, nőgyűlölő és idegengyűlölő véleményeket és hozzáállásokat tükröznek, vagy diszkriminatívak a szexualitással, nemmel, vallással és különböző nézetekkel szemben, vagy kizárják azokat.

„Mivé válunk?” – tette fel a kérdést egy tweetben Ken Cuccinelli, Trump volt belügyminisztere.

A fejlemény nem meglepő, tekintve, hogy egy nemzeti levéltári munkacsoport a nyár elején ragaszkodott ahhoz, hogy az alapító atyák történelmi ábrázolása korábban „túl pozitív” volt. A csoport azt is követelte, hogy a Nemzeti Levéltár Rotunda épületét, amelyben a Függetlenségi nyilatkozat, az amerikai alkotmány és a Bill of Rights található, tekintsék a „strukturális rasszizmus” példájának. Azt kérték, hogy új leírásokat adjanak hozzá „a feljegyzések kontextusba helyezése érdekében”, és helyezzenek el megjegyzéseket, hogy „előre figyelmeztessék a közönséget az olyan tartalmakra, amelyek intenzív fiziológiai és pszichológiai tüneteket okozhatnak”.

Még egy biztonságos teret is kértek, hogy azok, akik nem tudnak megbirkózni az olyan szavakkal, mint „idős”, „fogyatékkal élő” és „illegális bevándorló”, kapjanak egy olyan területet, ahová elmenekülhetnek.

Az amerikai baloldal a saját országuk történelmének és alapításának laza semmibevételétől eljutott odáig, hogy a kritikai fajelméletet fegyverként használva felforgatta annak teljes történelmi alapját – írta a Summit News.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Oroszországnak vissza kell vonulnia a háború előtti vonalakig a tárgyalások megkezdéséhez

Szakértők szerint ez olyan feltétel, amelybe Moszkva aligha fog belemenni a közeljövőben tekintettel arra, hogy jelenleg Ukrajna keleti régióira összpontosítja erőit.

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Miközben a baloldalon belharcok dúlnak, Orbán újabb gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be

Zelenszkijnek pedig nem tetszik, hogy hogy Magyarország elutasítja az olajembargót.

Oroszmentesítés az ukrán könyvtárakban

Franz Kafka, Heinrich Mann és Stefan Zweig talán még ma este átmegy Alekszandr Puskin és Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij mennyei dácsájába és közösen egy palack vodkába fojtják bánatukat. A fenti, német anyanyelvű írók műveit majd’ kilencven éve már máglyára vetették, az orosz óriások munkái csak most kerülnek sorra.

Indianában felülírták a kormányzó vétóját, mégsem lesznek „gendersportolók”

Az Egyesült Államokban Indiana állam törvényhozói kedden megszavazták Eric Holcomb kormányzó vétójogának hatályon kívül helyezését, és olyan törvényt léptetnek életbe, amely megtiltja a magukat nőnek nevező férfi sportolóknak a női sportokban való részvételt.

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

Orbán Viktor: A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk!

„A kormány úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. Innen fizetjük majd a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be„ – jelentette be Orbán Viktor, közösségi oldalán megosztott videójában.

GFG blog 2.: A vétóról

GFG blog 2.: A vétóról

Újraindul a GFG blog. Mindig kell egy gondolat és egy gondolat kell.

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Összebalhézott a DK és a Momentum, de közben Orbánt kritizálják

Nagy a riadalom a baloldalon, mit fog csinálni a kormány a háború miatti vészhelyzeti felhatalmazással, miközben a Fővárosi Közgyűlésben arra nem voltak képesek, hogy határozatképességet biztosítsanak a mai ülésre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére