Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a szennyvizet sem vetik meg Moszulban

Bokor Gábor

2016.12.03. 16:58

Napok óta nem jutnak tiszta ivóvízhez az ostromlott város lakói, ami miatt többen arra kényszerülnek, hogy a szennyvízbõl igyanak.
MOSZUL, 16:58

Napok óta nem jutnak tiszta ivóvízhez az ostromlott város lakói, ami miatt többen arra kényszerülnek, hogy a szennyvízből igyanak. 

Ahogy azt sejteni lehetett, bekövetkezett a katasztrófa a kurdok és az iraki kormányerők által ostromolt Moszulban, miután kedden egy lövedék eltalált  egy fontos vízvezetéket. A eltévedt lövedék következtében 650 ezer civil maradt ivóvíz nélkül. 

Sok ezren már arra készültek, hogy visszatérnek az otthonukba, ám az ivóvíz hiánya miatt ezt továbbra sem tehetik meg, így még mindig rengetegen várakoznak az egykor több milliós nagyváros melletti menekülttáborokban. 

Az iraki erők által uralt negyedekben sincs víz. Ami miatt az iszlamistáktól visszafoglalt területekre továbbra sem lehet visszatérni" 

– fogalmazott Imran Khan, az Al-Dzsazíra helyszíni tudósítója. 

A kezdeti sikerek után megtorpant a várost visszafoglalni kívánó erők offenzívája, mivel az Iszlám Állam milicistái civilekkel vették magukat körbe és a belvárosban összpontosították erőiket, ami miatt az egyelőre elfoglalhatatlan. 

Az UNICEF tájékoztatása szerint a vízhiány miatt többen arra kényszerülhetnek, hogy a biztonságos, tiszta ivóvíz helyett új folyadékforrást keressenek, ami egyéb lehetőség híján a szennyvíz lesz. Amennyiben a lakosok erre folyamodnak, annak beláthatatlan következményei lehetnek, hiszen ezáltal nagyon könnyen el lehet bármiféle fertőző betegséget kapni, ami borzasztó járványokat okozhat. 

A segélyszervezetek és a kormányerők most lajtos kocsikat küldenek a területre, amiből osztogatják az ivóvizet, ám az messze nem elég ennyi emberre. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére