Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a svédek is megkérdõjelezik a transznemûek mentális egészségét

Tóth Dalma

2017.10.12. 14:28

A svéd kormány a Közegészségügyi Hatóságot arra kérte, hogy készítsen egy alapos tanulmányt a transznemû emberek mentális egészségérõl és életkörülményeirõl.
STOCKHOLM, 14:28

A svéd kormány a Közegészségügyi Hatóságot arra kérte, hogy készítsen egy alapos tanulmányt a transznemű emberek mentális egészségéről és életkörülményeiről.

A kormány azért döntött így, mert egy nemrég közzétett jelentés szerint Svédországban a transzneműek között sok a mentális beteg, és nagy százalékuk gondolkodott már azon, hogy önkezűleg véget vet az életének. A jelentést a Közegészségügyi Hatóság és a Karolinska Intézet készítette. Mint kiderült, a 15-19 éves transznemű emberek 60 százalékának már eszébe jutott, hogy saját kezűleg véget vet az életének, 40 százalékuk pedig már megpróbált öngyilkos lenni.

A hatóságok olyan nonprofit szervezetek által megvalósított projekteket is támogatni fognak, amelyeknek az öngyilkosság megelőzése a célja. A projektek során főként a fiatal transzneműekre fognak koncentrálni. A projektekre 1,6 millió koronát különítettek el.

A svédek már kitalálták azt is, hogy a transznemű betegeknél az orvosok felállíthatnak olyan diagnózist, hogy "nemi szorongás", ha problémát észlelnek. A transzneműek már többször panaszkodtak arról, hogy kellemetlen kérdéseket kapnak és stigmatizálják őket a kezelések során – írja a The Local.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére