Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Málta sem kér a migránstaxizó Ocean Vikingből

Forisek Ádám

2019.08.08. 07:00

A máltai hatóságok nem engedik meg az Ocean Viking migránstaxizó hajónak, hogy a szigetországban töltsön üzemanyagot az üzemanyagtartályába.

A hírt a Soros György zsebében lévő SOS Méditerranée szóvivője közölte, ez a szervezet bérli a hajót annak céljából, hogy a migránsokat Európába juttassa.

Fotó: AFP

Napközben még úgy volt, hogy a hajó egy bizonyos időintervallumban üzemanyaghoz juthat Máltán, ezt megerősítette a kapitánynak egy közvetítő. Később azonban a máltai tengerészeti hatóságok közölték a hajóval, hogy nem köthet ki – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy más megoldáson gondolkodnak. A máltai hatóságok egyelőre nem erősítették meg, hogy így történt.

A franciaországi SOS Méditerranée és a Svájcban bejegyzett Orvosok Határok Nélkül Soros-szervezetek a Norvégiától bérelt Ocean Vikinggel végzik a hét vége óta a migránsok földközi-tengeri taxizását. A két szervezet 2016-tól kezdődően tavalyig egy másik hajóval végezte a mentést: az Aquarius csaknem 30 ezer embert vett fedélzetére a líbiai partoknál, és szállította többségüket Olaszországba, kis részüket pedig Máltára.

Az olasz parlament képviselőháza július 25-én, a felsőház pedig hétfőn szavazta meg az ország migrációs intézkedéseinek további szigorítását: az új törvények azt is lehetővé teszik, hogy a hatóságok kitiltsák az ország vizeiről a partokhoz migránsokat szállító hajókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére