Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Málta és Dánia után Magyarországon a legmagasabb az átoltottság az EU-ban

888.hu

2021.03.01. 11:50

Az elmúlt héten Magyarországon oltották be a legtöbb embert Európában, lakosságarányosan majdnem két és félszer annyit, mint az EU-ban átlagosan. Mindemellett Málta és Dánia után Magyarországon a legmagasabb az átoltottság az EU-ban.

Sikeres a magyar oltási stratégia: a beoltottsági arányt tekintve Magyarország már a harmadik helyen áll az EU-n belül – írta legfrissebb Facebook bejegyzésében Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

Tegnapra már 685 247 fő kapott oltást Magyarországon, közülük 251 691-nek a második adagot is beadták.
Ez azt jelenti, hogy hazánk népességének 7 százalékát már beoltották.
Mindez komoly eredmény annak fényében, hogy az EU vakcinabeszerzése továbbra is akadozik, a hazai baloldal pedig – Gyurcsány Ferenc pártjával az élen – rendszeresen a keleti vakcinákat támadja – írja.
A nagyüzemi oltás azután indulhatott el Magyarországon, hogy a kormány, látva az akadozó brüsszeli vakcinaellátást, már januárban megállapodott Oroszországgal és Kínával. Ennek köszönhetően Magyarországon lényegesen meghaladja az uniós átlagot a beoltottak aránya, ami a legfrissebb elérhető adatok alapján még mindig csak 5 százalék alatt van. Magyarországot Málta és Dánia előzi meg az unión belül.
Deák Dániel szerint ha csak a nyugati vakcinákra támaszkodnánk, akkor a számítások alapján csupán 2021 őszén lenne elérhető a teljes lakosság beoltására elegendő vakcina. A keleti vakcinákkal együtt viszont áprilisra már mindenki megkapja az oltást, aki regisztrált, július elejére pedig annyi oltóanyag érkezik, amennyi a teljes lakosság számára elegendő.
Nem meglepő, hogy Magyarországot követve már 30 ország áll sorban az orosz és a kínai vakcináért. Erről beszélt Milos Zeman cseh államfő is, aki bejelentette: Csehország a késlekedő Európai Gyógyszerügynökség engedélye nélkül is használni akarja az orosz vakcinát.
A magyarországi baloldal mindezek ellenére felelőtlen módon továbbra is támadja a keleti oltóanyagokat, ezúttal a kínai vakcina van a célkeresztjükben – számolt be az elemző.
??Sikeres a magyar oltási stratégia: a beoltottsági arányt tekintve Magyarország már a harmadik helyen áll az EU-n...

Közzétette: Deák Dániel2021. március 1., hétfő

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére