Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maliban külföldi katonák sebesültek meg egy öngyilkos merényletben

888

2021.06.25. 20:45

Legalább 12 német, egy belga és további két, ismeretlen állampolgárságú katona sebesült meg pénteken Maliban egy robbantásos merényletben, amelyet egy robbanószerrel megpakolt járművel hajtottak végre egy német vezetésű ENSZ-járőrszolgálat ellen – közölték ENSZ- és német források.

A német hadsereg parancsnoksága szerint a támadást egy öngyilkos merénylő hajtotta végre.
Német katonai források szerint azt tervezik, hogy repülőgéppel evakuálják a sebesülteket, akiknek az állapota stabil.
Az ENSZ mali békefenntartó missziójában (MINUSMA) szolgálatot teljesítő katonák elleni támadás Gaótól mintegy 140 kilométerre északra történt, ahol német katonák állomásoznak.

A mentési művelethez segítségül hívtak egy francia és egy ENSZ-helikoptert is, valamint bevetettek egy magáncég által működtetett helikoptert is.

A MINUSMA-ban jelenleg mintegy 900 német katona teljesít szolgálatot. A mostani a legsúlyosabb támadás, amelyet német katonák ellen eddig végrehajtottak a nyugat-afrikai országban.

Néhány nappal ezelőtt hat francia katona és négy mali állampolgár sebesült meg, miután támadás ért egy járművet, amely a Barkhane fedőnevű, francia vezetésű terrorellenes hadművelethez tartozott.

Franciaország mintegy négyezer katonával harcol a szélsőséges iszlamisták ellen a Száhel-övezetben, Maliban 1600 fős kontingenst állomásoztatva. A Barkhane hadművelet 2014 augusztusa óta zajlik a térség öt országában: Maliban, Csádban, Burkina Fasóban, Nigerben és Mauritániában.

A Száhel-övezetben számos iszlamista milícia tevékenykedik, egyes csoportok az Iszlám Állam, mások az al-Kaida nemzetközi terrorcsoportnak esküdtek hűséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólag Moszkva kész gázt szállítani az épen maradt vezetéken

Oroszország készen áll a gázszállításra a Északi Áramlat-2 vezeték sértetlenül maradt szálán – közölte Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes szerdán a Rosszíja 24 hírtévével.

Hideg télhez meleg ovi

Hideg télhez meleg ovi

Derék berlini honfitársaim szerintem maguk sem tudták, hogy mi hiányzik a német fővárosból. Most viszont vége a találgatásoknak, az izgalmas várakozásnak és a sötétségben kigyúlt egy szivárványszínű fáklya. Berlinben megnyílik az első leszbikus-meleg óvoda.

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

„Nagy hang, kis képesség”, avagy ki az igazi törpe, Ferenc?

Kétségbeejtő Gyurcsány szellemi színvonala. Odáig süllyedt, hogy képtelen megalapozott bírálatot megfogalmazni Orbán Viktorról, ezért alkatával, magasságával kezd el gúnyolódni. Pipiskedéssel, ágaskodással gúnyolódik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére