Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarul kért perecet egy nõ, ezért nem szolgálták ki

888.hu

2018.08.23. 14:08

A Szent László király által alapított Nagyváradon a román betelepítések következtében a magyar lakosság aránya ma alig éri el a 20 százalékot. A regáti románok által lelakott gyönyörû szecessziós városban nem mindennapi események zajlottak le.

Az történt ugyanis, hogy egy fiatal magyar édesanyát hétfő délután az egyik nagyváradi, Fő utcai, péksüteményeket, pereceket árusító üzletben nem szolgálták ki, mivel kérését magyarul intézte az eladóhoz.

A háromgyerekes anyuka húsz éve hagyta el Romániát, jelenleg Hajdúszoboszlón él és dolgozik, hétfőn (augusztus 20.) délután fél ötkor azonban Nagyvárad belvárosában sétált gyerekeivel, akik péksüteményt szerettek volna enni, így megálltak a sarki, ilyen termékeket árusító üzletnél, ahol azonban nem várt fogadtatás érte őket.

A magyar nő vásárolt volna egy csokis csigát és két perecet a gyerekeinek, de mivel régóta nem él Romániában, így már nem beszéli olyan jól a román nyelvet, nyilván elfelejtett szavakat, ezért román beszédében magyar szavakat (perec) használt, illetve mutogatva próbálta elmagyarázni, hogy mit szeretne a pénzéért vásárolni.

Az eladó azonban nem tanúsított jóindulatot, verbálisan agresszívan lépett fel az édesanyával szemben, akinek azt tanácsolta románul, hogy jobb, ha elmegy, és akkor jön vissza, amikor megtanulta a nyelvet. Az édesanya az Erdély Online című helyi hírportálnak közölte, hogy bár beszéli a románt, munkája során fordításokat is végez, de mivel régóta nem él Romániában, nehezen jutnak eszébe a szavak – írja az Origo.

Az eset, amely az egész családot megdöbbentette, azért is felháborító, mivel egy olyan központi helyen történt, ahol turisták is megfordulnak és bizonyosan vásárolnak, az eladónak pedig kötelessége mindenkit kiszolgálni – fejtette ki a magyar nő.

A magyar anyukának saját bevallása alapján még nem volt ilyen tapasztalata ennél az üzletnél, és talán az eladó mentségére írható, hogy már az első pillanatban látható volt, hogy feldúlt állapotban van, mégsem ez lett volna a helyes megoldás, hiszen bármilyen sérelem is érte előzőleg, azt nem a vásárlón kellene levezetnie, az ilyen magatartást egyszerűen nem engedheti meg magának, hiszen ez diszkrimináció.

A nő nem tervez feljelentést tenni az incidens után. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére