Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylõt

Bokor Gábor

2017.03.22. 20:56

Az idõ haladtával egyre többet tudni a londoni merénylõrõl. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lõkösházán is elfogták.
LONDON, 20:56

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015 novemberében Lőkösházán is elfogták.

A londoni rendőrség egyelőre nem ismerte el hivatalosan, hogy a londoni merénylő az Abu Izzadeen volt-e. A másodgenerációs bevándorló jamaicai származású volt, azonban a szigetországban radikalizálódott, akkor váltott nevet is. 

A rendőrség csupán annyit ismert el, hogy olyan illetőről van szó, akit régóta figyelnek a terroristaellenes szervek. A férfi még csak nem is titkolta, hogy közvetlen kapcsolatban állt az al-Kaidával.

A Trevor Brooks néven született terroristát 2015. november 14-én Magyarországon is elfogták már, miután egy lőkösházi határátkelőhelyen nem tudta magát igazolni, csupán egy Korán volt nála. A Izzadeen egy társával együtt próbált meg átkelni a határon, azonban miután bevallották, hogy mi a valódi nevük, a schengeni körözési rendszerben megjelent mindkettőjük európai elfogatóparancsa.

Korábban azért ítélték el őket, mert terrorcselekményeket finanszíroztak. Összesen négy és fél évet töltöttek börtönben. A két iszlamista 2009-ben szabadult, ám az országot csak engedéllyel hagyhatták volna el. Izzadeent egy magyar fogdában őrizték, akit később visszaküldtek Nagy-Britanniába.

A szélsőséges iszlamista férfi a tárgyalás során a magyar börtönkosztra panaszkodott, valamint kérte, hogy csapvíz helyett ásványvizet ihasson.

UPDATE: egyes információk szerint lehet mégsem ő volt az elkövető, mivel jelenleg még a börtönbüntetését tölti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére