Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarországi hírhamisító vezette a Clinton-Trump vitát

Sümeghi Lóránt

2016.09.28. 16:28

Aligha kell bemutatnunk a magyar embereknek Lester Holt amerikai mûsorvezetõt, aki legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy felháborító, hazugságokon alapuló riportokat készített Magyarországról és a migránsválságról. Ezúttal õ vezette a hétfõ esti elnökjelölti vitát, nem is akárhogyan.

Mint ismert, 2015 őszén egy héten át tudósított Magyarországról és az akkor még nehezen megfékezhető migránsáradatról az NBC Nightly News házigazdája, Lester Holt és riportere, Richard Engel – írta meg a Vigyázó Blog. A páros annak idején arról híresült el, hogy terjeszteni kezdték azt a hírt, miszerint a Magyarországra érkezett "menekültek" 

csupán egy hosszú és kegyetlen 100 mérföldes menetelés után jutottak el Bécsbe." 

A gátlástalanul hazug riport valójában azokról a migránsokról szólt, akik nemcsak az ujjlenyomatuk megadását tagadták meg, hanem a menekültügyi kérelmeik elbírálását sem voltak hajlandóak megvárni. Mindezek fényében úgy indultak útnak Bécs felé, hogy megbénították mind a fővárosi, mint pedig az autópálya menti közlekedést. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a magyar hatóságok végül buszokat bocsátottak a migránsok rendelkezésére, amelyek elszállították őket a határig.

Magyarán az NBC riportjában kifejtett "Bécsig tartó 100 mérföldes menetelés" de facto nem történt meg.

Csakhogy az NBC munkatársai azt követően sem helyesbítették riportjukat, amikor már több százan jelezték, hogy a tudósításuk hamis híreken alapszik. Ráadásul a Magyarországot rágalmazó riporter sem kért bocsánatot, hanem tovább gyártotta a lejárató riportokat.

Mindezek fényében Lester Holt szeptember 26-án este a Hillary Clinton – Donald Trump televíziós vita műsorvezetőjeként tűnt fel, amely komoly szakmai kérdéseket vet fel a demokratapárti csatornával kapcsolatban. A leplezetlenül Hillary Clinton szimpatizáns Holt természetesen a vita során ismételten bebizonyította – immár az amerikai televíziónézőknek –, hogy a kiegyensúlyozott tájékoztatás és a hitelesség számára teljes mértékben hanyagolható tulajdonság.

A független médiaelemző cégek szerint ennek volt köszönhető, hogy Donald Trump hétfő esti megszólalásaiba a hírhamisító riporter több ízben is belevágott, majd a republikánusok elnökjelöltjének válaszait tetszés szerint szubjektív kritikával illette a vita során. Azonban Clintonnal szemben már nem merte megengedni Lester Holt azt, hogy gúnyos megjegyzéseket tegyen a demokratajelölt sok helyen erősen hiányos érveléseire. Sőt, sem Clinton e-mail botrányai kapcsán, sem pedig a bengázi támadásokkal kapcsolatban nem faggatta a demokraták elnökjelöltjét.

Ha úgy tetszik, az NBC riportere, Lester Holt csupán a jól megszokott – immár a magyar emberek előtt sem idegen – karakterét hozta. Azonban a múltheti, komédiába illő BBC-s erőlködés óta felmerül a kérdés, hogy egyáltalán meglep-e már valakit, hogy az "objektívnek" kikiáltott nyugati média valójában ezzel a jelzővel már köszönőviszonyban sincs.

(Vigyázó

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére