Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország számára elfogadhatatlan az ENSZ migrációs megállapodása

Vincze Viktor Attila

2018.12.11. 08:38

Teljesült a migránskibocsátó országok és a migrációt támogató balliberális globális politikai erõk szándéka azzal, hogy az ENSZ marrákesi ülésének már az elején elfogadta a szervezet a csak a migránsok érdekeit szem elõtt tartó nemzetközi migrációs megállapodást. Magyarország nem írja alá az ajánlásokat tartalmazó dokumentumot.

164 ENSZ-tagállam támogatásával, jó néhány ország rosszallása és távolmaradása mellett tárgyalták Marrákesben a világszervezet 33 oldalas, 23 célkitűzést tartalmazó migrációs csomagját. A „Globális megállapodás a biztonságos, rendezett és szabályos migrációról” címet viselő dokumentum elfogadására december 19-én kerülhet majd sor az Egyesült Nemzetek Közgyűlésén.

150 ország képviselője érkezett a marrákesi konferencia-központba, ahol megkezdődött az ENSZ migrációs és fejlesztési világfóruma. A tanácskozás még szinte el sem kezdődött, amikor az ENSZ-ülést vezető marokkói külügyminiszter bejelentette, hogy a dokumentum kidolgozásában részt vevő 192 ENSZ-tagállam nagy többsége jóváhagyta a paktum szövegét.

Az M1 riportere megpróbálta megkérdezni az ülésen részt vevő Judith Sargentinit is, aki azonban megfutamodott a nyilatkozattól.

A bevándorláspárti holland EP-képviselő először azt mondta, írásban kérjenek engedélyt tőle, majd amikor megtudta, hogy a magyar köztévé szeretné megkérdezni, akkor kategorikusan nemet mondott az interjúra.

Magyarország elutasítja, hogy az ENSZ támogatja a migrációt

„Az ENSZ és Brüsszel is az illegális migráció legalizálásán dolgozik, a szálak összeérnek” – jelentette ki Brüsszelben az uniós külügyminiszterek találkozója után a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter azt mondta, a világszervezet és az uniós intézmények nem megállítani, hanem megszervezni akarják a bevándorlást.

A tárcavezető hozzátette, a tárgyalásokon a kibocsátó országok hatékonyan képviselték érdekeiket, így az ENSZ-paktum szövege is ezt tükrözi, és nem az európai polgárok érdekeit szolgálja.

A világszervezet tagállamainak 75 százaléka migrációs szempontból kibocsátó ország, ezért nem meglepő, hogy a paktum szinte kizárólag ezeknek az államoknak az érdekeit képviseli, és az is borítékolható, hogy a közgyűlés többsége nem gördít majd akadályt a dokumentum elfogadása elé.

A paktum egyértelmű célja, hogy a Közel-Keleten, Közép-Ázsiában és Afrikában fenyegető demográfiai robbanást kezelje, egyszerűbben fogalmazva, a térségek drámai mértékű népességnövekedését szétterítse a fejlett világban.

Az ENSZ ehhez a gazdasági és politikai célhoz próbál erkölcsi és jogi alapokat teremteni. A mainstream média gyakran ismétli, hogy a dokumentum jogilag nem lesz kötelező érvényű. Más kérdés, hogy morális és politikai szempontból nagyon is kötelező érvényű lehet, és ennek – ismerve a nemzetközi bíráskodás gyakorlatát – már lehetnek jogi következményei is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére