Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország a felminõsítés elõszobájában

888.hu

2015.11.07. 08:38

Így értékelte a Nemzetgazdasági Minisztérium azt, hogy stabilról pozitívra javította Magyarország hitelminõsítési kilátását a Moody's nemzetközi hitelminõsítõ.
BUDAPEST 08.35

Így értékelte a Nemzetgazdasági Minisztérium azt, hogy stabilról pozitívra javította Magyarország hitelminősítési kilátását a Moody’s nemzetközi hitelminősítő.

A nemzetközi hitelminősítő az európai és az amerikai piaci zárások után, péntek éjjel Londonban jelentette be, hogy a felminősítés lehetőségére utaló pozitívra javítja az eddigi stabilról a magyar államadós-osztályzat kilátását. A döntést azzal indokolták, hogy az államadósság valószínűleg a következő években is lefelé tartó pályán marad.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében azt írja: a Moody’s lépése is bizonyítja, hogy a magyar reformok működnek. Ezt mutatja az is, hogy Magyarország országkockázati mutatója, az ötéves CDS-felár a pénzügyi válság kitörését megelőző szintekre csökkent, a kötvényhozamok pedig már egy ideje magasabb hitelminősítési kategóriában lévő országot idéznek.

A tárca azt is kiemelte, hogy az államadósság fokozatos csökkentése fenntartható pályán lesz a következő években, a kormány pedig erősen elkötelezett a 3 százalék alatti költségvetési hiány, a csökkenő államadósság és az adósságon belül a devizaarány fokozatos csökkentése mellett.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére