Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarbarát kormánya lehet Szlovákiának

888.hu

2016.03.16. 10:18

Az új szlovák kormány prioritásként kezeli a magyar nyelv ügyét.
POZSONY, 10:18

Az új szlovák kormány prioritásként kezeli a magyar nyelv ügyét.

Robert Fico pártja, a Smer (Irány a Szociáldemokráciáért) nem tudta megszerezni a kormányalakításhoz szükséges többséget, így koalícióba kényszerült többek között a Bugár Béla vezette magyar-szlovák vegyespárttal is. 

Bugár Béla, a Most-Híd elnökének javaslatára a megszületőben lévő új szlovák kormány prioritásként kezeli a magyar kisiskolás ügyét és a magyarlakta települések kétnyelvűségét. 

A pozsonyi Új Szó beszámolója szerint Ficoék főbb prioritásai a következőek:

A külpolitikában marad a kontinuitás, az euroatlanti orientáció. Aktualizálják az ország biztonsági és védelmi stratégiáját. Nyílt kormányzást vezetnek be. Bevezetik a közpénzekért viselt személyes felelősséget, és kitiltják az állami közbeszerzésekből a fiktív cégeket valamint nemzeti légitársaságot hoznak létre.

Dnes sa nám podarilo dosiahnu» dohodu na programových prioritách. Strana Most-Híd dokázala presadi 90% svojich návrhov...

Közzétette: Bugár Béla – 2016. március 15.

Ezek a magyar prioritások

A magyar kisebbség megsegítése érdekében létrehozzák az állami Kisebbségi Alapot, amely a kisebbségek finanszírozását fogja szolgálni. Átértékelik a szlovák nyelvoktatás módszertanát a magyar iskolákban. A vegyesen lakott területeken nem szűnnek meg a kisiskolák, és előrelépés várható a kétnyelvűség terén is - jegyzi meg a pozsonyi lap. 

A felvidéki Magyar Közösség Párta "árulásnak" minősítette a Most-Híd kormányra lépését. 

(Újszó, Paraméter)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére